zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
A francia Kompozit Guitars új utakat keres a gitárkészítés terén.

 The Hot First - Kompozit_ 700.jpg

 

 

A XXI. század gitárjai Franciaország nyugati részén készülnek, ahol a Kompozit Guitars üvegszálból készít hangszereket.

 

A Kompozit Guitars a gitártest készítés új koncepcióját dolgozta ki, azzal, hogy a test anyaga poliészterekből (üvegszálból) készül. A nyak anyaga továbbra is fa, elsősorban juharfa, rózsafa fogólappal. A test közepén „F” lyukat találunk a jobb rezonancia érdekében.

 

696751_700.jpg

 

 

 

Ezek a hangszer főbb jellemzői, a többi összetevő a megrendelő választásától függ, minthogy a Kompozit Guitars elsősorban Custom Shop hangszereket készít. Így választani lehet a különböző hangszedők, elektronikák között, és a gitár végső kidolgozását, színét is a vevő határozhatja meg. Mindegyik Kompozit gitár Franciaországban készül.

 

Az itt bemutatott Hot First modell Gotoh hangolókulcsokkal, SP Customs Savage Beast humbucker hangszedőkkel felszerelt. Az elektronika főhangerő szabályzóból, főhangszín szabályzóból, háromállású pickup váltóból és pickup split kapcsolóból (a humbucker tekercseit kapcsolja single coil állásba) áll.

 

 

696752_700.jpg

 

 

 

Ennek a modellnek az ára 1 540 EUR és csak megrendelésre készül. Az gitárok ára függ attól, hogy a megrendelő milyen felszereltséggel kéri. A Kompozit gitárokról a www.kompozit-guitars.fr weboldalon lehet többet megtudni, sajnos csak francia nyelven.