zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
A DigiTech bejelentette, a DOD két legsikeresebb gitáreffekt pedáljának újragyártását.

 

677200._700jpg.jpg

 

Az elmúlt évtized legérdekesebb híre a gitáreffektek területén, a DigiTech bejelentése, hogy a világ talán leghíresebb effekt pedál sorozatát, a DOD-ot újra gyártani kezdi. A DOD két legnagyobb hírnévnek örvendő, legmegbecsültebb modelljével jelenik meg a piacon: a DOD Overdrive Preamp 250-nel és a Phasor 201-gyel. Mindkét új pedál megőrizte mindazt a csodát, ami az eredeti sajátja volt, azonban némi modernizáláson is átestek, ideértve a true bypasst, a 9 V-os adapter csatlakozást, és más apróbb finomításokat.

 

„Világszerte rengeteg gitáros még mindig nagy becsben őrzi és rendeltetésszerűen használja DOD pedálját. Most majd a világ minden részén megtapasztalhatják, meghallhatják, hogy miért nem akartak a gitárosok semmi pénzért megválni DOD pedáljuktól” – mondta Scott Klimt, a DigiTech marketing igazgatója.

 

DOD_250_Standing_res.jpg

 

 

A DOD Overdrive Preamp 250 a rock and roll történetének egyik a „legáhítottabb” overdrive pedálja, köszönhetően fantasztikus crunchos hangszínének, hihetetlen előerősítésének, amellyel bármilyen erősítőt az összeomlás széléig tudott hajtani. Az új Overdrive Preamp 250 még az eredetinél is meggyőzőbben tudja mindezt, de ha ez nem volna elég, kimenete még nagyobb, és tisztább jelet ad le, mint az eredeti pedálé. A már ismerős sárga külsőt is újjávarázsolták, kék visszajelző ledet kapott, valamint feltűnő, kétszínű metál fényezést, matt fekete díszítéssel.

 

Az Overdrive Preamp 250-en két potit találunk, GAIN és LEVEL szabályzót. A GAIN a torzítást adagolja finoman a legenyhébbtől a totál zúzósig, a LEVEL pedig a legkisebb erősítéstől a faldöngető felé haladva szabályoz. Az eredeti pedál egy kissé megváltoztatta a hangszínt, még kikapcsolt állapotban is, ez az Overdrive Preamp 250-nél a true bypassnak köszönhetően nem fordulhat elő.

 

 DOD_250_Back_res.jpg

 

 

 

 

 

A DOD Phasor 201 az egyik legjobb phaser pedál, amit valaha gyártottak. Az új DOD Phasor 201 visszahozza azt a klasszikus analóg phaser hangot, amit azóta sem tudott egyetlen effekt sem reprodukálni. És ez a pedál még sokkal szebb és használhatóbb, mint az eredeti. Az öntött alumínium ház, a true bypass, a kék visszajelző led, a 9 V-os tápellátás, a kétszínű metál fényezés, mind hozzájárulnak ehhez. A kezelése, maga a tömör egyszerűség: a pedálon – az eredetihez hasonlóan – csak egy potit találunk, amivel a phaser effekt sebességét szabályozhatjuk.

 

DOD_201_Standing_res.jpg

 

A DOD Overdrive Preamp 250 és a DOD Phasor 201 csak egy meghatározott ideig lesz kapható, árusítását 2013 októberében kezdik, a javasolt kiskereskedelmi ára mindkettőnek $149.95 lesz.

 

Bővebb információ: http://www.dod.com/en-US/product_families/effect-pedals