zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
Bővül a Yamaha színpadi zongorák kínálata, a cég bejelentette, hogy novemberben megkezdi két új hangszer, a CP4 és a CP40 forgalmazását.

 

yamaha_cp4stage_angle02_2_700.jpg

 

 

Ahogy azt a kiválasztott nemzetközi értékesítők egy csoportjának Olaszországban tartott rendezvényen elmondták, a két új modell számos olyan fejlesztést is tartalmaz, amit a CP1 is tartalmazott, de ezúttal kedvezőbb áron, hogy a hangszerek elérhetőbbé váljanak a félprofesszionális zenészek, oktatási- költségvetési- és közintézmények, valamint stúdiók számára is.

 

Mindkét CP modell számos akusztikus és vintage hangszer hangzását és dinamikáját tudja reprodukálni. A hangkészletek tartalmazzák a Yamaha zászlóshajójának, a CFX koncert Grand Pianónak, a CFIIIS koncert Grand Pianónak, a kézzel gyártott S6 Yamaha zongorának, a CP80-nak és több más, jól ismert vintage elektromos zongorának a hangmintáit.

 

497210C798B24ADAB40CC982EE74FA3B_12075_700.jpg

 

 

A CP4 hangkészlete 433 hangszínből áll, jó néhány ebből AWM (Advanced Wave Memory) hangminta, amelyek a sokkal drágább Yamaha digitális és hibrid zongoráiból ismertek. A CP4 kalapácsmechanikás, természetes fából készült, szintetikus elefántcsont borítású 88 billentyűs klaviatúrával készül.

 

A CP40 valamivel szerényebb hangszín készlettel rendelkezik, de a 297 hang a Yamaha prémium kategóriás zongoráinak bő választékát nyújtja, beleértve a Yamaha CFIIIS Grand Pianót is. A CP4 legfontosabb képességei ebben a hangszerben is ott vannak, mint például a 128 hangú polifónia, a teljes 88 billentyűs kalapácsmechanikás billentyűzet.

 

 

yamaha_cp4stage_keyboard_2_700.jpg

 

 

Mindkét CP master keyboardként is használható, négy zónára osztható, vezérelhet külső MIDI eszközt is. Emellett audió felvevő (1 sztereó sáv, WAV fájlban) és lejátszó funkció, split és dual keyboard mód jellemzik a hangszereket. Kimenetként 2 db 6,3-as jack, 2 db szimmetrikus XLR, valamint egy 6,3-as fejhallgató kimenet áll rendelkezésre. Az AUX bemenet 1/8”-os sztereó jack, MIDI és USB csatlakozási lehetőségek teszik teljessé a hangszer konnektivitását.

 

 

cp4_700.jpg

Mindkét modell vékony, slimline kivitelű, így a súlyuk csak 17 kg.

 

 

Árak:
CP4 – £2,035
CP40 – £1,526

A CP4 és CP40 novemberben kerül a boltokba.

 

 

Hangminták és videók

Bővebben: http://hu.yamaha.com/hu