zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
Az Epiphone bemutatta a G-400 PRO-t és a Limited Edition "1966" G-400 PRO-t.

 1966G400PRO_CH_Splash_700.jpg

 

Az Epiphone – Amerika egyik legrégebbi hangszergyártója – fennállásának 140. évfordulóját ünnepli és ennek keretében bemutatták az új, továbbfejlesztett G-400 PRO sorozatot. A széria a G-400 PRO és a vintage stílusú Ltd. Ed. “1966” G-400 PRO modelljei magukon hordozzák az eredeti verzió minden klasszikus jellemzőjét, mint például a mahagóni test és nyak, kétszarvú cutaway forma és a rendkívül könnyű WilkinsonTM hangolókulcsok. Az új gitárok további jellemzői az Alnico Classic PRO hangszedők, húzó-nyomó kapcsolóval aktíválható coil-tapping funkcióval. Ezek azok a vonások, melyek ezt a szériát az egyik legnagyszerűbb, ugyanakkor legelérhetőbb SG sorozattá teszik az SG vonal hosszú és illusztris története során.

 

1966G400PRO_PE_Splash_resize.jpg

 

Az eredeti SG-t, (Solid Guitart) 1961-ben mutatták be, mint a Les Paul Standard egy lehetséges alternatíváját, és kezdetben a fretless wonder (bundnélküli csoda) becenevet kapta, olyan könnyű volt rajta játszani az alacsony bundok miatt. A kétszarvú cutaway fazon teljesen újszerű volt akkor a piacon, és a könnyű súlyú, de jól kiegyensúlyozott hangszer tökéletes volt mind színpadi, mind stúdió munkára.

 

 

 

Epiphone G-400 PRO

 

Az Epiphone G-400 PRO az eredeti „Solid Guitar”  lényeges jellemzőit kombinálja azokkal a tulajdonságokkal, amelyekkel a hangszer az elmúlt évtizedek során fel lett ruházva.


Hagyományos cseresznye (CH) és ében (EB) színekben lesz kapható. A G-400 PRO tömör mahagóniból készül, ragasztott mahagóni nyakkal, 22 médium jumbo érintővel és a szintén klasszikusnak számító 12”-os sugarú fogólappal, amit a gitárosok nagyon kedvelnek a vintage stílusú gitároknál.

 

g400_3.jpg

 

Az elektronika az Epiphone 3 állású, teljesen fém pickup váltójából, hangerő és hangszínszabályzókból, és a G-400 PRO coil tapping (a humbucker pickupot single coil állásba kapcsolja) húzó-nyomó kapcsolójából, valamint az Epiphone saját fejlesztésű Alnico Classic PRO humbucker hangszedőiből áll össze. Ezeket ugyanazzal a mágnessel és tekercseléssel készítik, mint az eredeti modellekét, biztosítva ezzel az Epiphon jellegzetes lágy és vastag hangját.

 

Ltd. Ed. "1966" G-400 PRO

 

Az Epiphone Ltd. Ed. "1966" G-400 PRO az 1966-os év tiszteletére kapta a nevét, mert ebben az évben mutatta be az Epihone az SG modelljét.

 

A 60-as évek közepéről származó SG-k mind a zenészek, mind a gyűjtők körében rendkívül népszerűek. Az Ltd. Ed. "1966" G-400 PRO-nak ugyanazok a méretei és ugyanazzal a gyártási technológiával készült, mint a vintage SG modellek készültek a 60-as években.

 

1966_4.jpg

 

 

A tömör, egyedi formára alakított mahagóni test rendkívül jól rezonál a hangokra és jól kiegyensúlyozott, amit az olcsó másolatokról nem lehet elmondani. (Ezek nyak nehezek.)


Az 1960-as SlimTaper™ „D” profilú mahagóni nyak, a 24,75”-os menzúra 22 médium jumbo érintővel a 12”-os rádiuszú fogólap és a koptatólap is mind a 60-as éveket idézik. Az "1966" G-400 PRO új Wilkinson™ Vintage Classic hangolókulcsai könnyűek, a fejen a 60-as évek logója díszeleg. A fogólap rózsafa, 1,68”-os nyereggel, gyöngyszerű trapéz berakásokkal.

 

1966_2.jpg

 

Az elektronika az Epiphone 3 állású, teljesen fém pickup váltójából, hangerő és hangszínszabályzókból, és a G-400 PRO coil tapping húzó-nyomó kapcsolójából, valamint az Epiphone saját fejlesztésű Alnico Classic PRO humbucker hangszedőiből áll össze.

 

Természetesen az "1966" G-400 PRO az Epiphone a híres LockTone™ húrlábbal és Stopbar húrtartóval szerelt, amelyek a hangok rendkívül hosszantartó lecsengését segítik. Az "1966" G-400 PRO klasszikus cseresznye (CH), Alpine fehér (AW), ében (EB), és Silverburst (SB) színekben lesz kapható.

 

 

 

 

 

 

 

 Bővebb információ: http://www.epiphone.com/default.aspx?