zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Technika
Ősztől az üzletekben a Pandora Stomp, a pedál verziója a híres Korg Pandora gitár multieffektnek.

 

 

 

Az első generációs Pandora, amely 1995-ben jelent meg, forradalmian új termék volt. Egy kazettás magnó méretű egységbe temérdek kiválóan használható effektet pakoltak, és így ez az eszköz messze felülmúlta az elvárásokat, melyek abban az időben egy multieffekttől elvárhatóak voltak.

 

Most, a hosszú múltra visszatekintő Pandora sorozat tagja lett a Pandora Stomp, amely ugyanazokat a kiváló minőségű effekteket tartalmazza, mint más Pandora termékek, azonban mindez egy effekt pedál méretű és fazonú dobozban lakozik. Használható önmagában, vagy a pedálboard részeként, akár színpadon, akár otthoni gyakorlásra, vagy stúdióban is.

 

USA_PandoraStomp_2_675.png

 

Habár első ránézésre egy kompakt effekt pedál benyomását kelti, a fröccsöntött masszív ház egy multieffektet rejt, amely 158 féle modellező effektet tartalmaz, amelyből egyidejűleg hét effekt használható. A 200 gyárilag eltárolt program számos jól ismert signature soundot és 100 ritmus mintát is tartalmaz, melyek szinte minden stílust lefednek.

 

 

 

A Pandorának szintén része a könnyen áttekinthető és leolvasható hangológép. A multieffekthez az AUX bemeneten keresztül MP3 lejátszó is csatlakoztatható, így gyakorlásra is alkalmas az eszköz. Az ingyenesen letölthető PC-s szerkesztő- és kezelőfelület nagyban megkönnyíti a hangszínek kezelését, rendszerezését.

A többfunkciós lábkapcsolót a programhelyek váltására is használhatjuk, ráadásul a négy Program Memory gomb az egyérintéses program előhívást is lehetővé teszi. A Pandora Stomp 9 Voltos DC adapterrel, vagy PC-hez való csatlakoztatás esetén USB porton keresztül is működtethető.

 

USA_PandoraStomp_MAIN_res.png

 

A pedál idén ősztől lesz kapható, akárcsak a limitált mennyiségű (1500 db) narancs és elefántcsont színű példányai. A kiskereskedelmi ára 130 dollár körül várható.

 

A gyártó honlapja: http://www.korg.com/PANDORASTOMP