zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
Új kompakt erősítő sztereó kórussal akusztikus gitárra és énekre a Rolandtól.

 

intro_R_L 700.jpg

 

 

Ha fantasztikus hangú, könnyen szállítható akusztikus erősítőre van szükséged, kisebb koncerthelyszínekre, a Roland AC-40 kiváló választás lehet. Erőteljes, kompakt, pehelykönnyű, vagyis kiváló megoldás bárkinek, aki például, egy kávézóban, bárban, vagy egy hangulatos kis klubban játszik.

 

 

Az AC-40 két független csatornával rendelkezik: egy gitár csatornával, és egy mikrofon/vonal csatornával. A sztereó AUX bemenetre, melynek hangerőszabályzója is van, zenelejátszót, vagy bármilyen más eszközt lehet csatlakoztatni, gyakorláshoz, vagy élő előadásnál további sávok megszólaltatásához.

 

maxresdefault2_resize.jpg

 

Az egyedi tervezésű két 6,5”-os hangszóró meggyőző hangerőt és kellemes, meleg hangszínt produkál. Az AC-40-re szerelt kitámasztó állvány lehetővé teszi, hogy az erősítőt hátradöntsük, a hangsugárzás megfelelő irányításához.

 

Mindkét csatorna saját EQ és effekt szekcióval rendelkezik, vagyis csatornánként BASS, MIDDLE, TREBLE, szabályzás, kórus és reverb effektek teszik teljessé a kis Roland fedélzeti eszközeit.

 

 

ac-40_top_gal_resize.jpg

 

 

 

Az automatikus antifeedback a nemkívánatos gerjedések problémáját hivatott megoldani. Az erősítő hátfalán elhelyezett monó és sztereó vonalkimenettel nagyobb PA rendszerekhez csatlakozhatunk, a fejhallgató kimenet pedig a csendes gyakorlást segíti.

 

A sztereó kórus és a sztereó vonalkimenet olyan stúdió minőségű hangzás elérését teszik lehetővé, amely más, monó erősítőkkel nem lehetséges. Az AC-40 kiválóan használható saját, személyes monitorként is, nagyobb színpadokon.

 

A két csatorna nem csak mint gitár és ének csatorna használható, hanem például igényesebb gitár felvételeknél, akár két különböző pickup, vagy egy pickup és egy mikrofon csatlakoztatásával egészen különleges hangzások érhetőek el, minthogy a kórus és reverb effekt mindkét csatornán külön paraméterezhető.

 

 

 

ac-40_back_gal_resize.jpg

 

 

Specifikáció

 

Kimenő teljesítmény: 35 W (17.5 W + 17.5 W)
Hangszórók: 16 cm (6.5”) x 2
Kezelőszervek gitár csatorna: hangerő, mély, közép, magas, kórus (OFF, SPACE, WIDE), zengető
Kezelőszervek ének csatorna: hangerő, mély, közép, magas, kórus (OFF, SPACE, WIDE), zengető
Anti-feedback: ki/bekapcsoló
AUX IN: bemenő szint szabályzás
Gitár csatorna bemenet: 6,3 mm jack aljzat
Mikrofon/vonal csatorna bemenet: XLR/TRS kombó aljzat
Vonalkimenet: 6,3 mm jack aljzat
AUX IN: sztereó mini jack aljzat
Fejhallgató kiemenet: sztereó mini jack aljzat
Lábkapcsoló: 6,3 mm jack aljzat
Tápellátás: AC adapter 480 mA
Tartozékok: kezelési útmutató, AC adapter, tápkábel
Méret: 362 x 241 x 265 mm (szélesség, mélység, magasság)
Súly: 5,3 kg

 

 

 

 

 Bövebb információ: http://www.rolandus.com/products/