zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Technika
A nyári nashville-i NAMM Show-n bemutatott P.Saez™ PS-9C nylon húros klasszikus spanyol gitár jól szól és az ára is megfizethető.

 Summer NAMM 13 - Saga Music Prudencio Saez PS-9-C Nylon-String Classi.jpg

 

Prudencio Saez Armengol spanyol gitárkészítő mester 1963-ban telepedett le Valenciában és családi vállalkozása azóta készít spanyol klasszikus gitárokat. Prudencio Saez Marín már a család harmadik generációját képviseli, ő viszi tovább a családi hagyományt.

 

A gitárokat természetesen kézzel készítik a legrégebbi, tradicionális mesterfogások alapján. A vállalkozás termékskálája rendkívül széles, a tanuló gitároktól kezdve az exkluzív koncert hangszereken át, egészen a cutaway formájú elektroakusztikus gitárokig terjed.

 

PS-9C_a_bg_rotation_650.png

 

A Saga Musical Instrument saját márkaneve alatt forgalmaz néhány gitárt a spanyol mestertől. Ezek közül most a nyári nashville-i NAMM Show-n bemutatott P. Saez™ PS-9C nylon húros modellt vesszük szemügyre.

 

A gitár fedlapja válogatott, erezett cédrusból, oldala és hátlapja tömör rózsafából készült. A könnyű és erős P.Saez™ legyező alakú merevítés tökéletes rezonanciát és megszólalást biztosít. A vékony, arányos nyak is tömör cédrusból készült, belül szénszálas megerősítéssel.

 

PS-9C_b_bg_rotation_650.png


Amit látunk: ízléses fa szegélydísz a fedlapon és a hátlapon, a hanglyuknál a rozetta bonyolult, többszínű, a legszebb spanyol hagyományokat idéző faberakással. A fogólap ébenfa, a húrláb polírozott rózsafa. A hangolókulcsok aranyszínűek és az egész gitár magasfényű natúr lakkozást kapott.

 

saga_coll.jpg

 

 

 

 

Specifikáció

 

Hátlap és káva anyaga: tömör rózsafa
Szegélydísz: rózsafa
Forma: klasszikus Saez Modell
Merevítő anyaga: lucfenyő
Húrláb: rózsafa
Fogólap: ébenfa
Lakkozás: magasfényű natúr
Fejforma: klasszikus Saez Modell
Nyak: tömör cédrus, szénszálas megerősítéssel
Érintők száma a testig: 12
Összes érintő: 19
Felső nyereg: csont
Nyereg szélessége: 52,4 mm
Fej borítása: rózsafa
Húrnyereg: csont
Menzúra: 652mm
Hanglyuk rozetta: spanyol famozaik
Tető: tömör cédrus
Tető merevítés: P.Saez™ legyező alakú
Hangolókulcsok: futtatott arany


A gitár minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, ami egy jó klasszikus spanyol gitárt jellemez, és az ára is megfizethető: 1 395 USD.

 

 

 

http://www.guitarrasdeluthier.com/en/prudencio%20saez.htm