zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Technika
Amikor professzionális hangminőségről és könnyű kezelhetőségről van szó, az Auro D415 teljesít. A Samson bemutatta Auro D415 és D210 kétutas aktív hangsugárzóit. Most a nagyobb, D415-öt vesszük szemügyre.

 

 AuroD415F3_600.jpg

 

Az Auro D415-öt úgy tervezték, hogy a teljesítmény, a hordozhatóság, és a kivételes hangzás minden lényeges összetevőjét tartalmazza. Az alapos mérnöki munka és csúcsminőségű alkatrészek találkozása az Auro D415, ez a könnyűsúlyú kétutas aktív hangfal.

 

400 W kimenő teljesítmény, 15”-os mélyhangszóró egy 1,34”-os magassugárzó társaságában, ezek a főbb jellemzői az Auro D415-nek. Jól artikulált, világos basszusok, kellemes, tiszta magasak, kiegyensúlyozott és érthető hangképet eredményeznek, amely bármely körülmények között megállja a helyét, ahol minőségi hangzásra van szükség. A beépített Optimax limiter lehetővé teszi, hogy az Auro D415 nagy hangerőszinten is biztonságosan üzemeljen. A hangfal hátulján elhelyezett kezelőpanelon ¼”-os vonal bemenet, XLR mikrofon bemenet, továbbá hangerő, és 2 sávos equalizer teszi egyszerűvé a kezelést. A hangfalon 1-3/8”-os állvány csatlakoztatására alkalmas aljzat kapott helyet, de magának a hangfalnak olyan a kialakítása, hogy színpadi lábmonitorként is elhelyezhető.

 

 

SamsonAuro_03_600.jpg

 

 

Ami talán a legjobban szerethető ebben az aktív ládában, az a teljesítményéhez képest könnyű súlya és masszív kialakítása. A két hatalmas, már-már túlméretezett, de ergonomikus fogantyú rendkívül megkönnyíti a szállítását, az ellenálló polipropilén anyagból készült konstrukció pedig biztosítja, hogy a hangfal, szállítás során mindenféle külső fizikai hatásnak kiválóan ellenálljon. Az Auro D415 leginkább olyan zenészeknek, előadóknak ajánlható, akik egy eszközben akarják megtalálni a könnyen szállítható és a fix telepítésre alkalmas hangosítás optimális lehetőségét.

 

 

samson-auro-d412-crop.jpg

 

További jellemzők:

Kimenő teljesítmény mély: 200 W @ 8 ohm (RMS), 320 W @ 8 ohm (csúcs)
Kimenő teljesítmény magas: 50 W @ 8 ohm (RMS), 80 W @ 8 ohm (csúcs)
Mélysugárzó mérete: 15” mélyhangszóró
Magassugárzó: 1.34” (34 mm) titánium magassugárzó
Frekvenciatartomány: 55 Hz –20 kHz
Maximális hangnyomás: 124 dB SPL @ 1 m
Védelem: limiter
Vízszintes sugárzási szög: 90°
Függőleges sugárzási szög: 60°
Keresztváltó frekvenciája: 2,1 kHz
Bemeneti csatlakozó: szimmetrikus XLR/1/4” mikrofon/vonal
Kimeneti csatlakozó: szimmetrikus XLR vonalkimenet
Méretek: 450 mm x 342 mm x 698 mm (szélesség, mélység, magasság)
Súly: 22,25 kg