zenesz_logo.png



A LEGO Csoport bejelentette az új LEGO® Ideas Fender® Stratocaster™ készletet, amit egy LEGO Ideas rajongó, Tomáš Letenay tervezett.

 21329 Lifestyle 18 700x

 

Az ikonikus Fender Stratocaster gitárt, amelyen zenei legendák és feltörekvő művészek egyaránt játszanak, most aprólékosan újragondolták LEGO kockák formájában. Akár rock and roll, indie rock, R&B vagy heavy metal rajongó vagy; vagy csak egyszerűen imádod a zenét, az 1970-es évek Fender Stratocaster gitárjának LEGO készlete garantáltan levesz majd a lábadról. Az ikonikus gitár fekete vagy piros színben is megépíthető.

A gitáron minden részlet megtalálható: a hat húr, a beállítható hangolókulcsok és a tremolókar az izgalmas torzításokhoz. A készlet továbbá még egy összecsukható gitárállványt, pedált, sőt egy megépíthető erősítőt is tartalmaz, mely levehető panelekkel lett kialakítva, hogy könnyedén megnézhesd a csöveket, a hangszórót és az alaplapot.

 21329 Lifestyle 13 700x

 

A LEGO rajongó Tomáš Letenay Szlovákiából eredetileg a LEGO Ideas Music to our Ears kiírására jelentkezett ötletével, de a LEGO Csoport azonnal beleszeretett a koncepcióba. A dizájnnal kapcsolatban Tomáš megjegyezte: „Tinédzser koromban elektromos gitáron játszottam, és mindig is arról álmodoztam, hogy egy Fender Stratocaster tulajdonosa leszek, de soha nem engedhettem meg magamnak. A LEGO Ideas versenye lehetőséget adott arra, hogy LEGO kockákból alkossam meg. A Stratocaster volt a belépőm a zenébe, és csodálatos látni a LEGO tervemet az állvánnyal. Remélem, hogy más gitárrajongóknak is annyi örömet okoz a megépítése, mint nekem.”

 21329 Lifestyle 15 700x

 

Annak kapcsán, hogy miért választotta a LEGO Ideas csapata Tomáš tervét, Federico Begher, a LEGO Csoport globális marketingért felelős alelnöke elmondta: „A Fender Stratocaster gitár ikonikus, és rengeteg fantasztikus dal központi szereplője volt az évek során. Tudjuk, hogy sok rajongónk imádja a zenét, és reméljük, hogy értékelni fogják, hogy mennyire figyeltünk a részletekre nemcsak a gitáron, hanem a kiegészítőkön is, mint például a hevedernél és az erősítőn.”

21329 Front 0 450x
„A Fender Stratocaster célja az volt, hogy segítse a művészeket kreativitásuk kibontakoztatásában. Évtizedekkel később a modell továbbra is úttörő szerepet játszik a gitározás jövőjében, sajátos hangzásával és tagadhatatlan hatásával a popzenére” – mondta Richard Bussey, az Accessories, Lifestyle, és Licensing alelnöke. „Ahogy a Stratocaster körül kultusz alakult ki az évek során, úgy a LEGO Csoport kockái körül is. E két ikonikus márka egyesítése történelmi pillanat a gitár és a LEGO kocka rajongói számára.”

A LEGO Ideas Fender Stratocaster készlet 2021. október 1 -től kapható a LEGO Store-ban és a www.LEGO.hu/Fender weboldalon keresztül.

 

 

További információ a 21329 LEGO® Ideas Fender® Stratocaster™ készletről:

  • 18 éves kortól ajánlott
  • A készlet méretei: 36 cm magas, 11 cm széles, 4,069 cm hosszú a tremolókarral (3,236 cm termolókar nélkül)
  • 1 074 elem
  • Hihetetlen részletes: hat húr, állítható hangolókulcsok, tremolókar, erősítő- és pedál, valamint összecsukható állvány is található a készletben.