zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
Az Eminence bemutatta a D-fend SA300-at, az első DSP-vezérelt hangszóróvédő berendezést.

D-fend_SA300_header_resize.jpg

Az Eminence Speaker LLC bemutatta a D-fend™ SA300 teljes egészében programozható, különálló egységként használható készülékét, amely a passzív hangsugárzókat hivatott megvédeni a túlterheléstől. 
A szabadalmaztatott D-fend™technológia lehetővé teszi, hogy a maximumot hozzuk ki a hangsugárzóból anélkül, hogy a sérülés veszélyének tennénk ki. A D-fend használatával nem kell többet aggódnunk, hogy „elszáll” a hangszórónk, magassugárzónk, vagy keresztváltónk. Vagy ami még rosszabb: a megnövekedett hő tüzet okoz. A D-fend nem csak a rendszer, de a rendezvény, és az azon résztvevők biztonságát is szolgálja.

 

30429emi.gif

A D-fend SA300 – SpeakOn csatlakozókkal szerelt kábelekkel – egyszerűen a végerősítő és a hangsugárzók közé helyezhető. A felhasználó mindössze beállítja a küszöbértékeket, a D-fend pedig ellenőrzi és limitálja a hangszórókra jutó kimenő teljesítményt. A berendezés USB-kompatibilis, így asztali számítógépről vagy laptopról programozható, a hangsugárzók specifikációinak megfelelően. Miután szabványos hangszórószinteket használ, a D-fend nem igényel külső tápegységet kisteljesítményű rendszerekkel való alkalmazásban.

 

Dfend_SA300_resize.jpg

 

A D-fend hangszóróvédelem ideálisan használható rendszerépítők, PA kölcsönző cégek, OEM gyártók és passzív hangszórórendszert üzemeltető felhasználók számára. A D-fend SA300 igazán egyedülálló és sokoldalú termék. A készülékbe épített mikroprocesszornak köszönhetően testreszabható a felfutás, lecsengés és küszöbérték beállítása annak érdekében, hogy a maximumot hozhassuk ki a hangsugárzóból a biztonság megőrzése mellett. Ez egy olyan vívmány, amivel eddig nem találkoztunk az audióiparban. Legyen valaki rendszerépítő, vagy bérbeadó, nyugodt lehet afelől, hogy a befektetését nem fogja valaki véletlenül tönkretenni.

D-fend_SA300_back.jpg

 

 

 

 

További részletek a hazai forgalmazó, az Elimex Kft.  oldalán olvashatóak.