zenesz_logo.png



A Red One House zenekar különleges zeneszerszámokat bemutató sorozata a #HANGSZERMUSTRA.

4 600x.jpg

 

A #HANGSZERMUSTRA videóblog gyűjteményben olyan egyedi, kézzel készített, ritka, utcazenészek által is használt hangszereket mutatnak be, amelyeket elsősorban a blues műfaj képviselői szólaltatnak meg koncertjeiken. A rövid blogokból megismerhető a hangszerek története, hogyan készítették őket, és milyen hangjuk van.

HANGSZERMUSTRA #06 – SAKKTÁBLA-BASSZUSGITÁR

„A gitár teste egy faragott sakktáblából készült. Az üreges test mahagónifával lett megerősítve. Mivel a tőke nem tölti ki teljes mértékben az üreges testet, így két oldalt hangkamrák keletkeztek, amik befolyásolják a gitár hangszínét.  A megerősített testhez egy jávor fából készített jatoba fogólapos, vintage kulcsokkal ellátott fretless nyak lett rögzítve. Különlegessége még, hogy a felső nyereg a vonós hangszerekhez hasonlóan ébenfából készült. A hangszer feje pedig bástya formára lett kialakítva. A testre Fender Standard Precision-ból származó osztott single-coil passzív hangszedők kerültek. A pickupokhoz egyetlen hangerő potméter kapcsolódik, aminek gombja egy régi Orion rádióból származik. A test alsó részébe egy ébenfa körtés cselló láb is be lett építve, így minden igényt kielégítve akár nagybőgőként is funkcionál” – mesélte a hangszerről Richter „Sördög” Tibor basszusgitáros.

 

 

Ha tetszenek ezek a különleges hangszerek, érdemes feliratkozni a Red One House zenekar YouTube csatornájára, mert hétről-hétre a hangszerek tárháza folyamatosan bővül.