zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
A Fender nyilvánosságra hozta 2013 tavaszi újdonságait, melyek között új hangszerek és régi, sikeres modellek frissített, továbbfejlesztett változatai is találhatóak.

A Fender a sikeres Cabronita sorozatban két új modellel jelentkezik, ezek a Cabronita Telecaster Thinline és a Cabronita Precision basszusgitár.

 

 

 

86ceb3c861ac3d7b0737b2ccde488ca3_resize.png

 

Cabronita Telecaster Thinline

 

A Cabronita Telecaster Thinline a Fender jellegzetes Cabronita stílusát ötvözi a hagyományos és könnyű, fél tömör Thinline dizájnnal. Az f lyukkal ellátott féltömör kőris test, a dupla Fideli’Tron humbucking hangszedők, valóban jellegzetes és erőteljes karaktert adnak a Fender valamikori első elektromos gitárjának, a Telecasternek. További jellemzői az új modellnek: modern „C” profilú jávor nyak, poliuretán alapú lakkozással, 9,5” sugarú fogólap, 22 médium jumbo érintővel, fekete pont berakással, háromállású pickup váltó, egyrétegű koptatólap, recézett, króm hangerő gomb, vintage-style, testen-átmenő húrozás, Stratocaster húrláb.

 

 

 

 

precbass_600.jpg

 
Cabronita Precision

 

A Cabronita Precision basszusgitár a Fender első, forradalmian új basszusgitárját ruházza fel a karakteres Cabronita stílusjegyekkel. Égerfa test, az alkarnál elvékonyítva, „C” profilú jávor nyak, fényes poliuretán alapú lakkozással, 9,5” sugarú jávorfa fogólap, 20 médium jumbo érintővel, fekete pont berakással, Fideli’Tron humbucking basszus hangszedő, egyrétegű koptatólap, modern High Mass húrláb, recézett, króm hangerő és hangszínszabályzó gomb, oldalt elhelyezett jack aljzat, és vintage style, fordított irányú hangoló kulcsok.

 

 

 

 

 strat_class_top_locktrem_600.png

 

 

 Standard Stratocaster Plus Top With Locking Tremolo

 

 

A népszerű Standard sorozat néhány modelljén is újításokat jelentett be a cég. Így például elegáns, lángolt juhar fedőlap került az égerfa testekre a Standard Stratocaster Plus Top, Standard Stratocaster Plus Top balkezes, Standard Stratocaster HSS Plus Top és a Standard Stratocaster HSS Plus Top Locking Tremolo-val szerelt gitárokra.

 

 

 

 tele_lakk_600.png

 

'50s Telecaster Lacquer

 

A sokat megért Classic sorozat hangszerei mostantól tartósabb, időtálló nitrocellulóz lakkozást kapnak, így például a ‘50s Stratocaster, ‘50s Telecaster, ‘50s Precision Bass, ‘60s Stratocaster és a ‘60s Jazz Bass basszusgitárok.

 

 

 

 Demó videó a Cabronita Telecaster Thinline-ról

 

http://www.fender.com/