zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
A QSC örömmel jelentette be, hogy új taggal bővült a „K for Musicians” család. Dweezil Zappa gitáros, aki 12 éves kora óta a világot jelentő deszkákon szerepel, nagyon jól tudja milyen fontos, akár a színpadon, akár stúdióban az a kifinomult és összetett megszólalás.

7451_500.jpg

 

„Szükségem volt egy olyan hangsugárzóra, amiből ugyan azt hallom a színpadon, mint otthon a stúdió monitorokból. Addig nem tudtam mi ez, amíg nem találkoztam a QSC-vel”-mondja Zappa. „A KW122 tényleg rendelkezik azzal a mélységgel, tisztasággal és tartalékkal az egész sávban, amitől biztonságban érzem magam a színpadon.” Zappa szerint sokat segít a jó hangzás az inspirációban.

 

KWGroupStack_500.jpg

 KW122 | KW152 | KW153 | KW181

 

 

„Ahhoz, hogy jó zenét csináljak, ihletet kell szereznem a hangzásból, és szerintem ez a legjobb összeállítás, amelyet valaha is használtam. Ez nem más, mint artikuláció, egy olyan visszajelzés, amit elvárhatok egy jó gitár cucctól, hogy érezzem a zene finom árnyalatait. Most megkapom az egész spektrumot és olyan erővel, mintha egy igazi gitárládát hallgatnék.” Dweezil Zappa szóló rock gitárosként tölti zenei pályafutását, de sok nagy név szerepel a listán, akikkel már játszott együtt. Többek között Frank Zappa, Steve Vai, Eddie Van Halen, Stevie Ray Vaughn és Steve Lukather. És ez a színvonalas lista egyre bővül.

 

DWEEZIL_500.jpg

 

 

Az elmúlt néhány hónapban Európában turnézott a Zappa Plays Zappa (ZPZ) zenekarával, melynek anyaga a 60-as, 70-es és 80-as éveket idézi. Ennek folytatásaképp a 2013-as év elején fellépnek az USA-ban is. Nemrég jelent meg új albuma az FOH sorozatból, mely az Out of Obscurity (A homályból) címet viseli. Tavaly nyáron lett négy éves a “Dweezilla”, melyet Zappa oktatási céllal hozott létre, a különböző képzettségű zenészek számára. Szabad idejében otthoni stúdiójában dolgozik saját anyagain, melyek széles zenei stílusokat próbálnak meg átfogni. Zappa nagyon büszke arra, hogy a legapróbb részletekkel is foglalkozik zeneszerzés közben és játékának minden árnyalatát szeretné a közönséggel megosztani. Az eredmény magáért beszél, hisz a KW jól szerepel a színpadon. „Amikor hallom a hangját, soha nem mondanám meg, hogy ez nem egy csöves erősítőből jön. Mikor játszom, visszaadja annak hangulatát és jellegét”-mondja Zappa. „Ez az, amit nagyon élvezek a QSC-ben.”

 

 

 

A „K for Musicians” - „K családot” a zenészeknek története:

 

Az, hogy létrejött a KforMusicians.com, valójában maguknak a zenészeknek köszönhető, akik online fórumokon beszélték meg tapasztalataikat a QSC aktív hangrendszerek minőségéről, mind tökéletesebb megoldást keresve a pontos hangvisszaadásra egy élő produkció során. A honlap jelenleg angol, spanyol, francia, orosz és török nyelven érhető el, több megoldást kínálva arra, hogy miként használhatóak a QSC K sorozatú hangsugárzók különféle alkalmazásoknál. Interjúk és fényképek segítik az ide látogatókat, akik sokféle hangszeres területről érkezve keresnek megoldást, legyen az akusztikus, vagy basszusgitár, elektromos, vagy akusztikus dob, billentyű, vagy bármilyen más felhasználói csoport. Ez a közös cél teszi lehetővé, hogy a „K” család tagjainak segítségével ihletet merítsenek a zenészek az élő koncertjeikhez, és még dinamikusabbak, még kifejezőbbek, még kreatívabbak lehessenek fellépéseiken.

 

http://www.interton.hu/retail/