zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
"Roland Connect 2013" - ezzel a jól hangzó szlogennel fogadta a sajtó képviselőit sajtótájékoztatóján a japán világcég.

A címben idézett szlogennel fogadta az 5.0 csarnokban a sajtó meghívott képviselőit a japán világcég. Markus Sailer, a Roland  Germany elnökének megnyitó szavai után, Kaz Tanaka szakmai tanácsadó vezette fel az új termékek bemutatását, kiemelve hogy a Roland milyen hangsúlyt fektet a „connectivitásra” a hangszerek területén.

 

A mintegy 45 percig tartó bemutató egyik főszeplője a legújabb Roland digitális zongora volt. Az új piano új technológiával készült, amivel új közönséget akarnak megtalálni. Az FP 80 hófehér gyönyörű hangszer, és a demó is nagyon hatásos volt. Kellő alappal kiegészített komplett zenei képet nyújt, kiváló zongora hang, komplett zenei hatás.

 

roland_fp80_6290_600.JPG

 FP 80

 

 

Főleg a DJ ipar veheti hasznát a Roland új pedálsorozatának. Az RC pedálok design és használhatóság szempontjából szinte korlátlan lehetőséget kínálnak zenésznek, DJ-nek egyaránt.

 

A sorozat zászlóshajója az RC 505 Loop Station, a One Man produkcióknál nélkülözhetetlen. Két független bemenet, és a világító kezelőfelület megkönnyíti a használatát. Loopba kapcsolható fájlok –az eszköz komplett zenei képek előállításához alkalmas, bár használata némi gyakorlatot igényel.

 

rc-505_top_gal_600.jpgRC 505 Loop Station

 

 

A Roland V Accordion FR-8x – az accordion mifelénk „tangóharmonika” – különböző színekben (piros, fekete) került bemutatásra. A V Accordion sorozat legújabb hangszere elmés megoldás – teljes zenekari hangzást lehet vele produkálni. Külön újdonság a dinamikus billentyűműködés, ami nagyban segíti hangok képzését, és a dinamikus előadást. A bemutatón külön hangsúlyt kapott a Roland és a francia Dallapi harmonika gyártó cég együttműködése, amivel a bemutatott FR-8x is készült.

 

accordion_6293_600.JPG

Roland V Accordion FR-8x

 

 

A modernebb zene kedvelőinek készült a Roland BK-9 Backing Keyboard. Teljesen modern hangzás, totális kísérő automatika, és számtalan fúvós, valamint gitár hangminta, köztük a Hammond hangzás Leslie-vel megspékelve. Változtatható tempójú zenei alapsebességgel is tud működni, és a már meglévő, vagy bejátszott alaphoz bármikor hozzájátszhatók újabb szólamok.

 

roland bk9_6296_600.JPG BK-9

 

 

A Roland idei újdonságai között találhatunk még zenei szerkesztő programot, mint az Integra 7 Mac Editor-t, valamint Boss 100-as pedálokon át, a V Drum sorozat legújabb fejlesztéséig bezárólag számos eszközt.  ( - )