zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
Az Orange Amplification három új modellel bővíti legsikeresebb erősítője, a Crush termékválasztékát. Az erősítők a frankfurti zenei vásáron debütálnak.

Az Orange Amplification bővíti legsikeresebb erősítője, a Crush választékát, három új, professzionális modellel, a CR60C 60 Watt 1 x 12 Combo-val, a CR120C 120 Watt 2 x 12 Combo-val és a CR120H 120 Wattos fejjel. Az új erősítők – nagyon jó ár/érték arány mellett – a tőlük elvárható magas minőséget nyújtják mind a megszólalás, mind a kivitel tekintetében.

 

Orange-Crush-CR60C-Top-Side1_500.jpgCR60C 60 Watt 1 x 12 Combo

 

 

 

A Crush termékvonal bővítésével az Orange most először hozott ki professzionális solid-state erősítőket a késő 70-es évek óta. A „minél egyszerűbb, annál jobb” elv alapján, az Orange mérnökei az új sorozat előerősítőjét, a meleg és gazdag hangzást produkáló, magas presztízsű, és méltán kedvelt Rockreverb széria előerősítőjének mintájára alkották meg.

 

Orange-Crush-CR120C-Front-Top_500.jpg

CR120C 120 Watt 2 x 12 Combo

 

 

Az új Crush erősítők egy bemenettel, és egy Clean és egy Dirty csatornával, rendelkeznek, amelyek között lábkapcsolóval válthatunk. A Clean csatornán két fokozatban állítható a Gain, ezen a csatornán az erősítő tiszta, meleg hangon szól, de ha a hangerőt rendesen megküldjük, akkor már harapni kezd. A Dirty csatornán a Gain négy fokozatban állítható, és ez a csatorna produkálja azt az overdrive-os hangszínt, amit a gitárosok a legjobban szeretnek az Orange erősítőkben. A Crush erősítőkbe új, természetes hangú, digitális reverb van építve, melynek három állása van: spring, plate és hall.

 

Orange-Crush-CR60C-top_500.jpg

CR60C 60 Watt 1 x 12 Combo kezelőpanel


Annak érdekében, hogy az erősítő különböző felhasználási módoknak és játék-stílusnak megfeleljen effekt loop-pal is ellátták, amely a márka más, csöves erősítőinél már megismert módon működik.

 

 

A kombók a legjobb minőségű alkatrészekből készültek, így például ugyanaz az Orange „Voice of the World” 60W-os hangszórókkal rendelkeznek, mint a nagyobb Orange modellek. Mindez azt eredményezi, hogy az erősítők overdrive csatornája semmivel sem összetéveszthető, meleg „Orange” középhangszínt produkál, a clean csatorna pedig tiszta, fényes hangon szól.

 

 

Mindehhez jön még a kompromisszumot nem ismerő karakteres dizájn, ami az Orange zászlóshajójának kijár. A speciális mintázatú műbőrborítás, a fonott hatású fronthuzat, a díszes Orange felirat, a masszív sarokvédők, mind a minőséget jelzik. A kombó ládája 18 mm-es rétegelt lemezből készült, így masszív, tartós és ellenálló.

 

Orange-Crush-CR120H-Front-and-Top1_500.jpg

Az új Crush széria modelljei semmiképpen sem sorolhatóak a gyakorló erősítő kategóriába, kiválóan használhatóak kis és közepes méretű koncerteken. A CR60C (£349.-) CR120C (£479.-) kombók és a CR120H fej (£299.-) – az árak tartalmazzák az áfát – a következő nemzetközi frankfurti zenei vásáron mutatkoznak be, és 2013 nyarán kerülnek a boltokba.

 

http://www.orangeamps.com/