zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Technika
Azok a zenészek, akik nagyon szerettek volna egy ESP gitárt birtokolni, de a kiemelkedő minőséggel együtt járó árát nem tudták megfizetni, most megengedhetik maguknak, hogy az LTD Elite széria hangszereivel igazi minőséget kapjanak. Az LTD Elite kiváló kompromisszum az ár és a minőség között.

Az idei NAMM Show-n az ESP Guitars bemutatta teljesen új gitár és basszusgitár modelljeit LTD Elite márkanév alatt. Az LTD Elite sorozat darabjait Japánban készítik, ugyanolyan gyártási körülmények között, mint az ESP cég többi, méltán kedvelt és kiváló minőségű hangszereit.

 

„Nagy figyelemmel és izgalommal kísérjük az új  LTD Elite vonalat” – mondta Matt Masciandaro az ESP elnöke és cégvezetője. „Egy ideje éreztük, hogy rés tátong az LTD és az ESP modellek között, amelyet eddig nem sikerült betöltenünk a meglévő termékválasztékunkkal.”  Az LTD Elite széria termékeit ugyanolyan szakértő team készíti, mint a világszerte ismert ESP modelleket, és azok a zenészek, akik nagyon szerettek volna egy ESP gitárt birtokolni, de a kiemelkedő minőséggel együtt járó árát nem tudták megfizetni, most megengedhetik maguknak, hogy az LTD Elite széria hangszereivel igazi minőséget kapjanak. Az LTD Elite kiváló kompromisszum az ár és a minőség között.

 

A NAMM Show-n az ESP hivatalosan kilencféle LTD Elite modellt mutatott be ebből hét gitárt, és két basszusgitárt.

 

Az LTD ELITE ST-1 (Duncan) and LTD ELITE ST-1 (EMG) égerfa testre csavarozott nyakkal, 648 mm-es (25,5”) menzúrával készül, mindkettő kiváló minőségű hangszer, habos jávor fedlappal, Gotoh hangolókulcsokkal, és Floyd Rose húrlábbal. Az ST-1-et a hídnál Seymour Duncan TB-5 Custom, középen és a nyaknál Classic Stack Plus hangszedőkkel, jávorfa fogólappal, krómozott szerelvényekkel, Aqua Marine és fekete cseresznye színekben gyártják. Az ST-1 (EMG) EMG húrlábbal, középen és a nyaknál SA aktív hangszedőkkel, rózsafa fogólappal, fekete szerelvényekkel, áttetsző fekete színben készül.

 

ST-1_AQM_600.pngLTD ST-1 DUNCAN

 

LTD-Elite-ST-1-EMG_600.jpgLTD ST-1 EMG

 


 

 

Az LTD ELITE ECLIPSE-1 (DUNCAN) és az LTD ELITE ECLIPSE-1 (EMG) klasszikus single cutaway formájúak (bevágás a testbe a nyak egyik oldalán) csavarozott nyakkal, 629 mm-es (24,75”) menzúrával. Mindkét gitár mahagóni testű, lángolt juhar fedlappal, mahagóni nyakkal és rózsafa fogólappal, Gotoh Magnum Lock hangolókulcsokkal és Gotoh TOM húrlábbal.
Az ECLIPSE-1 (DUNCAN) a húrlábnál Seymour Duncan JB, a nyaknál Seymour Duncan ’59 hangszedőkkel, 22XJ érintőkkel, nikkel szerelvényekkel szerelt, Tobacco Sunburst és Cherry Sunburst lakkozással kapható.

Az ECLIPSE-1 (EMG) a húrlábnál EMG 57, a nyaknál EMG 66 matt króm aktív hangszedőkkel, 24XJ érintőkkel, fekete szerelvényekkel rendelkezik, és áttetsző fekete lakkozással készül.

 

Eclipse-I_600.png

 

LTD ECLIPSE-1 DUNCAN és LTD ECLIPSE-1 EMG

 

 

 

 

Az LTD ELITE HORIZON-III NT és az LTD ELITE HORIZON-III FR testen átmenő nyakú konstrukciók, 648 mm-es (25,5”) menzúrával, égerfa testtel, lángolt juhar fedlappal, juhar nyakkal, ébenfa fogólappal.  Mindkét gitár a húrlábnál Seymour Duncan Custom-5, a nyaknál Seymour Duncan Jazz hangszedőkkel rendelkezik. A HORIZON-III NT Gotoh TOM húrlábbal szerelt és Reindeer Blue lakkozással gyártják, míg a HORIZON-III FR-en Floyd Rose húrláb van, és áttetsző fekete lakkozással készül.

 

 

Horizon-3_600.pngLTD ELITE HORIZON-III NT és LTD ELITE HORIZON-III FR

 

 

Az LTD ELITE M-II szintén testen átmenő nyakú konstrukció, 648 mm-es (25,5”) menzúrával, égerfa testtel, lángolt juhar fedlappal, juhar nyakkal, ébenfa fogólappal. A szerelvények feketék, beleértve a Gotoh hangolókulcsokat és a Floyd Rose húrlábat is. Az ELITE M-II EMG 81 aktív hangszedőkkel rendelkezik és áttetsző fekete, valamint Amber Cherry Sunburst lakkozással gyártják.

 

EliteM2_600.pngLTD ELITE M-II 

 

 

Az ESP a basszusgitárosoknak az LTD ELITE J-4 és az LTD ELITE J-5 modelleket mutatta be.

 

Mindkét hangszer csavarozott nyakú konstrukció, 864 mm-es (34”) menzúrával, üreges kőris testtel, habos juhar fedlappal, króm szerelvényekkel, áttetsző fekete és borostyán sárga lakkozással. Az ELITE J-4 négyhúros basszusgitár Gotoh hangolókulcsokkal és opcionálisan Gotoh húrlábbal, testen átmenő húrozáshoz, Seymour Duncan SJB-1 Vintage hangszedőkkel, ESP KH-1 kétsávos EQ-val. Az ELITE-J-5 öthúros hangszer, opcionálisan Gotoh húrlábbal, testen átmenő húrozáshoz, Seymour Duncan SJ5-67-70 hangszedőkkel és szintén ESP KH-1 kétsávos EQ-val.

 

ltd eliteJ-5_600.png

 LTD ELITE J-4 és  LTD ELITE J-5 

 

 

Az LTD Elite modellek 2013 első harmadától kaphatóak a hivatalos ESP kereskedőknél, mind Amerikában, mind a világ más részein. Érdemes kipróbálni az LTD Elite széria bármely darabját, mert egészen biztos, hogy a gitárosok érezni fogják azt a minőségbeli szintet, amit bármelyik hangszer képvisel, amely büszkén viseli az LTD Elite márkanevet.