zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
AZ ESP Guitar bemutatta a forradalmian új EverTune rendszerrel készült LTD gitárjait a 2013-as NAMM Kiállításon

A NAMM évente kerül megrendezésre Californiában és ezen a kiállításon, vásáron a világ minden jelentős gyártója képviselteti magát, de ott vannak a forgalmazók, a zenészek és mindenki, aki érdeklődik a hangszerek, erősítők és a zeneipar új technológiái iránt. Egy látogató így fogalmazott: „a NAMM minden zenész álma.”

 

Az idei NAMM Show-n az ESP Guitars bemutatta LTD LC-1000 ET és LTD MH-1000 ET gitárjait, amelyeket már gyárilag EverTune húrlábbal szereltek. Az ESP Guitars az első komoly világcég, amely EverTune rendszerrel gyártott gitárokat kínál. Az EverTune egy szabadalmazott, speciális technológia, melynél fix feszültségű rugók vannak a gitár testébe építve és ez azt eredményezi, hogy a gitár gyakorlatilag semmilyen körülmények között nem hangolódik el, és a hangolás, közel tökéletesen tiszta bármely fekvésben.

 

662_221.png

LTD MH-1000 ET 

 

 

„Boldogok vagyunk, hogy lehetőségünk van az ESP kedvelők részére az LTD LC-1000 ET és LTD MH-1000 ET gitárokkal olyan hangszereket kínálni, amelyek EverTune húrlábbal készültek.” – nyilatkozta Jeff Moore az ESP alelnöke. „Ez egy olyan forradalmi újítás, melyhez hasonló még nem volt a gitárgyártás történetében” – mondta Jeff Moore. 

 

Mark Chayet az EverTune cégvezetője egyetért: „számunkra öröm és megtiszteltetés, hogy az ESP úgy döntött, hogy gyárilag EverTune rendszerrel készíti gitárjait. Ez még több ember számára teszi lehetővé, hogy megtapasztalja az EverTune húrláb előnyeit, és biztosak vagyunk benne, hogy ha egy gitáros már használta az EverTune-t, akkor le lesz nyűgözve.”

 

Az EverTune egy nagyon egyszerű elgondolás, amely a húrokat „behangolva” tartja, egészen addig, míg azokat cserélni nem akarjuk. Egy passzív, teljesen mechanikus rendszer, melynek fő alkotóeleme egy speciális rugórendszer, a gitártestbe építve. Az EverTune húrláb robosztus, megbízható, és mindösszesen egy mozgó alkatrésze van. Főbb elemei a legjobb minőségű acélból készültek. Más hasonló „szervó alapú” rendszerekhez képest nagyon kedvező ára van és kivételesen hatékony.

 

EverTune Bridge_SNAP_461_276.jpg

 

 

Az ESP EverTune rendszerű húrlábbal látja el népszerű LTD LC-1000 ET modelljét, melynek jellemzői: mahagóni test, mahagóni nyak, jávorfa fedőlap, rózsafa fogólap, EMG 81 híd oldali, valamint EMG 80 nyaki aktív hangszedők. Az MH-1000 ET gitár mahagóni testébe szintén EverTune rendszerű húrláb van építve, további jellemzői: mahagóni nyak, jávorfa fedőlap, rózsafa fogólap, és EMG 81 híd oldali, valamint EMG 85 nyaki aktív hangszedők. Mindkét gitár világszerte, az összes hivatalos ESP forgalmazónál kapható lesz.

 

EC-1000ET_BLK_662.png

 

LTD LC-1000 ET 

 

További információk az EverTune húrlábbal szerelt LTD gitárokról www.espguitars.com oldalon.