zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
Sorozatunk második a részében az ESP 2019-es E-II szériájának új és módosított modelljeit mutatjuk be.

banner 700.jpg

 

 

Folytatva a 2019-es ESP/LTD modellek bemutatását sorozatunk II. részében az ESP E-II széria modelljeit nézzük át, így az Arrow, az Eclipse, a Horizon, az M-II és a Viper újdonságait.

 

 

E-II ARROW-NT black_700.jpg

 

E-II ARROW-NT

BLACK

 

 

 

E-II ARROW-NT white_700x.jpg

 

E-II ARROW-NT
SNOW WHITE

 

 

E-II ARROW-NT black silver fade_700x.jpg

 

E-II ARROW-NT

BLACK SILVER FADE

 

Ahogyan azt bizonyára minden gitáros tudja, az E-II sorozatban felsőkategóriás gitárokat és basszusokat kínál az ESP. Ami a 2019-es modelleket illeti, az izgalmas Arrow fazonú gitárokból több új változat is megjelenik. Debütál az E-II Arrow-NT, egy tremoló nélküli verzió, amin testen átmenő húrozáshoz való Gotoh TOM húrlábat találunk. Az égerfa testű gitár testen átmenő nyakú konstrukció, háromrétegű jávorfa nyakkal, melyre ébenfa fogólap került 24 XJ érintővel. Ez a modell fekete, hófehér (Snow White) és fekete-ezüst (Black Silver Fade) színekben lesz elérhető.

 

 

 

E-II ARROW Snow White_700x.jpg


E-II ARROW

SNOW WHITE

 

 

 

E-II ARROW black silver fade_700.jpg

 

E-II ARROW

BLACK SILVER FADE

 

A standard E-II Arrow modellekből is lesz Snow White és Black Silver Fade színű változat, ezeken – az eddigiekhez hasonlóan – Floyd Rose Original tremolós húrlábbal találkozhatunk. Az összes E-II Arrow modellt EMG 85 nyaki, és EMG 81 húrláb pickuppal és satus Gotoh hangolókulcsokkal gyártják.

 

 

 

E-II Eclipse-7 Evertune black satin_700x.jpg

 

E-II ECLIPSE-7 EVERTUNE
BLACK SATIN

 

Az E-II Eclipse-7 EverTune, ahogy a neve is sugallja, héthúros gitár, single-cutaway Eclipse formájú és innovatív EverTune húrlábbal büszkélkedhet, ami a folyamatos húrfeszességet, hangolástartást biztosítja. A ragasztott nyakú konstrukció teste mahagóniból készül, melyre jávorfa tetőlap kerül. A selyemfényű fekete színben kapható gitárt Seymour Duncan Sentient/Pegasus pickup készlettel és tekercsleválasztó kapcsolóval látták el.

 

 

E-II Eclipse Blue Natural Fade_700x.jpg


E-II ECLIPSE

BLUE NATURAL FADE

 

 

 

E-II Eclipse Snow White Satin_700x.jpg


E-II ECLIPSE

SNOW WHITE SATIN

 

Tovább kalandozva az E-II Eclipse modellek között, három új fényezéssel és új fedlappal ellátott modellre akadunk. Ezek a különleges lakkozású, csomós juharfa tetővel készülő E-II ECLIPSE Blue Natural Fade színben, a lángolt juharfa tetővel készülő E-II ECLIPSE Black Natural Burst színben, valamint a jávorfa tetővel rendelkező E-II ECLIPSE Snow White Satin színben. Ezeket a gitárokat az új EMG 57/66 TWIN pickup szettel látták el, mindegyiknél tekercsleválasztási lehetőséggel.

 

 

 

E-II Horizon-III FR balck cherry_700x.jpg

 

E-II HORIZON-III FR

BLACK CHERRY FADE

 

Három új ESP E-II Horizon modell debütál a 2019-es évben, közöttük az E-II HORIZON-III FR Black Cherry Fade színben. Ez a hangszer testen átmenő konstrukciót képvisel, Floyd Rose Original tremolós húrlábbal és Seymour Duncan SH-2n/Custom 5 pickup készlettel felszerelve. De jön az E-II Horizon FR is Black Natural Burst színben, Original Floyd tremolós húrlábbal és Seymour Duncan Sentient/Pegasus pickup szettel.

 

 

E-II Horizon NT-II Tiger Eye Amber Fade_700x.jpg

 

E-II HORIZON NT-II

TIGER EYE AMBER FADE

 

A harmadik új modell a Tiger Eye Amber Fade színű E-II Horizon NT-II, EMG 66-TW/57-TW hangszedőkkel, melyek tekercsei leválaszthatóak. Mindhárom új E-II Horizon modell mintázott juharfa tetővel készül, és a tekercsleválasztást kezelő kapcsolóval látták el őket.

 

 

 

E-II M-II NT black natural fade_700x.jpg

 

E-II M-II NT
BLACK NATURAL FADE

 

 

E-II M-II 7 Purple Natural Fade_700x.jpg

 

E-II M-II 7

PURPLE NATURAL FADE

 

A gitárosok kérésére az ESP Bare Knuckle pickupokkal látta el néhány E-II modelljét. Az E-II M-II NT Black Natural Fade színben, Hipshot húrlábbal és egy készlet Bare Knuckle Aftermath Tyger hangszedővel készül. A héthúros verzió, az E-II M-II 7 Purple Natural Fade színben pompázik és Bare Knuckle Warpig 7st Tyger hangszedőket kapott. Az E-II SN-2 teljesen új modell (fotót sem kaptunk róla) a klasszikus (feltehetősen Strat) alakú, égerfa testű, csavarozott nyakú hangszer Floyd Rose Original tremolós húrlábbal, Bare Knuckle Aftermath Battleworn hangszedőkkel rendelkezik, és Bare Knuckle Aftermath Battleworn finish-t kapott.

 

 

 

Viper black_700x.jpg

 

VIPER

BLACK

 

 

Viper Urban Camo_700x.jpg

 

VIPER

URBAN CAMO

 

Végül következzen az E-II prémiumkategóriás aszimmetrikus double-cut fazonú Viper modellje. Ez a gitár fekete és Urban Camo színekben készül, az új modell testének anyaga mahagóni, a mahagóni nyak un. set-thru (majdnem a test teljes hosszában beragasztott) illesztésű, melyre ébenfa fogólapot ragasztottak. A felsőkategóriás összetevők sorába tartoznak  még a csontból készült felső nyereg, a Schaller hevederrögzítő, a Gotoh hangolókulcsok, a Gotoh TOM húrláb és húrtartó, valamint az EMG 66/57 TWIN pickup készlet tekercsleválasztási lehetőséggel.

 

Sorozatunkat az LTD 2019-es új és módosított modelljeinek bemutatásával folytatjuk… A sorozat I. részét ITT találod meg. Az ESP/LTD gitárok európai és hazai forgalmazója a Sound Service.