zenesz_logo.png



Bár a 2019. áprilisi Frankfurti Musikmesse még kicsit messze van, már kapjuk az előzetes híreket, amiből most négyet osztunk meg veletek.

Qutuor_Ebene2_700x.jpg

 

Fotó: Julien Mignot

 

 

„Első az üzlet” a 2019-es Musikmesse mottója, de ez nem azt jelenti, hogy az esemény csak az üzletről szólna. Díjátadó ünnepségek és előadások – melyeken szaktekintélyek adják át tudásukat a lekülönbözőbb témákban – hagyományosan részei a Musikmessének. És persze ott van még a Musikmesse Fesztivál, ami számos különleges zenei élményt tartogat számunkra!

 

 

 

 

 

 

  

Frankfurt Music Prize 2019


A Frankfurt Music Prize már 1982 óta a zenei terület olyan személyiségeinek elismerése, akik valami kiemelkedőt alkottak, hoztak létre a zeneszerzés, az előadó-művészet, a muzikológia vagy tanítás terén. 2019-ben a The French Quatuor Ébène vonósnégyes kapja ezt a díjat, melynek átadására ünnepélyes keretek között április 5-én, a St. Paul's Templomban kerül sor. A quartet nemcsak lenyűgöző és élvezetes improvizatív előadásmódja okán érdemelte ki az elismerést, a díj annak is szól, hogy sikerült a fiatalabb generációkat is bevonzaniuk a koncerttermekbe.

 

 

 

 

image_700x.jpg



Audio + Music Technológia jövője - konferencia


Segíts formálni a jövőt! Vegyél részt az „Audio + Music Technológia Jövője” konferencia szavazásán. Az A3E-vel együtt az audio- és zenetechnológia jövője iránt elkötelezett iparági résztvevők tudni szeretnék, hogy milyen témákat látnál szívesen viszont a következő évek Frankfurti Zenei Vásárain. Fontos a véleményed!

 

ITT lehet szavazni!  (angol nyelvű)

 

 

 

 


Újdonság: Vintage Concert Audio Show

 

Kedveled a régi, vintage dolgokat? A Vintage Concert Audio Show több mint 200 technikai érdekességet mutat be a koncert hangosítás elmúlt 50 évéből. Így megnézheted, hogy milyen volt a világ line array rendszerek és digitális keverők kora előtt, és megcsodálhatod a koncerthangosítási technika történetének mérföldköveit. Az eseményre Európa különböző sarkaiból összegyűjtöttek mindent, ami még működőképes, az első WEM, Vox és Marshall PA rendszerektől kezdve a Martin modulokig és Meyer ládákig. Ráadásul minden nap más évtizedből származó eredeti PA rendszert mutatnak be, amiket ki is lehet próbálni. Élő koncertfelvételeket is hallgathatsz, szalagos magnóról, bakelitlemezről és kazettáról.

 

Az adott időszakot és hangrendszert jól ismerő hangmérnökök mesélik el a cuccok történetét, és a kor technológiáját, természetesen az érdeklődők kérdéseire is szívesen válaszolnak.  A Vintage Concert Audio Show pavilonja a Forum 0 szintjén található.

 

 

 

825_samtv_unplugged__700x.jpg


Fotó: Janick Zebrowski 


Samy Deluxe a Musikmesse Fesztiválon

 

Frankfurt a zene városa, különösen április elején a Musikmesse ideje alatt. Nagyban hozzájárul ehhez a Musikmesse Fesztivál is, ami nemcsak, hogy a Kiállítási Központban a vásár vége után is otthont ad a koncerteknek, de sok különleges zenét is elhoz a városba. Körülbelül 60 koncert és számtalan extra zenei élmény: a Musikmesse Fesztivál az egyik legnagyobb vonzerő lehet a Musikmesse látogatói számára.

 

A Musikmesse Fesztivál egyik első fellépője Németország vezető rappere, Samy Deluxe lesz, aki SAMTV-UNPLUGGED show-jával a Festhalléban lép fel, április 4-én. Egyébként a Musikmessére érvényes jegyekhez jár a Musikmesse Fesztiválra belépőként szolgáló csuklószalag is.

 

Frankfurt Musikmesse 2019. április 2-5.