zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
Sorozatunk első a részében az ESP/LTD 2019-es signature és ESP USA modelljeire próbálunk a gyártó által közzétett információk alapján ráhangolódni.

banner 700.jpg

 

 

Minthogy a 2019-es téli NAMM Show, már igencsak közeleg az ESP közzétett egy hivatalos előzetest 2019-es modelljeiről. A kínálat olyan szerteágazó, hogy egy részben még röviden is lehetetlen bemutatni az új, vagy frissített 2019-es ESP/LTD modelleket. Kezdjük talán az új signature gitárokkal, majd folytatjuk az ESP USA modellekkel.

 

ESP és LTD Signature Series

 

Az ESP és LTD Signature Series hosszú ideje ott van a cég legnépszerűbb sorozatai között. 2019-re újabb modellekkel bővíti ezt a sorozatot is, melyek olyan nevekhez fűződnek, mint Reba Meyers (Code Orange), George Lynch, Stephen Carpenter (Deftones), Frank Bello (Anthrax), Bill Kelliher (Mastodon), Gary Holt (Slayer/Exodus).

 

 

Reba Meyers LTD RM 600_700x.jpg


REBA MEYERS RM-600

BLACK MARBLE SATIN

 

A Reba Meyers LTD RM-600 az első Signature Series gitár az ESP történetében, ami egy gitáros hölgy nevét viseli. (Igaz a cég korábban készített egy signature basszust a Doris Yeh-nek, a Chthonic basszerosának.) Az új modell Viper formára épülő, testen átmenő nyakú konstrukció, mahagóni testtel, háromrétegű jávorfa nyakkal, makassar-ében fogólappal, és fordított fejrésszel, amit az LTD M sorozattól vettek át. A test érdekes szatén Black Marble (fekete márvány) lakkozást kapott. A gitáron egyetlen EMG 81 pickupot találunk, speciális narancsszínű logóval, egy hangerő gombbal és egy EMG TKO Kill kapcsolóval. Ha nem ismerős Reba Meyers, vagy a Code Orange neve, röviden csak annyit, hogy Forever című albumuk 2018-ban jelölve volt Grammy-díjra a „Best Metal Performance” kategóriában.

 

 

 

Stephen Carpenter SC-607B1H_700x.jpg


STEPHEN CARPENTER SC-607B1H
PURPLE SATIN

 

További új modellek jelentek meg a legkedveltebb ESP gitárosok nevével fémjelezve, először talán említsük meg Stephen Carpenter (Deftones) LTD SC-607B1H új signature gitárját. A 27 inches menzúrájú héthúros bariton gitár is testen átmenő nyakú konstrukció, ami egy Fishman Fluence SRC Signature hangszedőt és új Purple Satin fényezést kapott.

 

 

 

 

George Lynch GL-200MT_700x.jpg

 

GEORGE LYNCH GL-200MT 

TIGER STRIPE GRAPHIC

 

Az ikonikus gitáros, George Lynch is új signature gitárral büszkélkedhet, ez az LTD GL-200MT, ami Lynch híres ESP M-1 Tiger gitárjának kedvezőbb árú változatának is tekinthető, sárga alapon tigrismintás grafikája szinte vonzza a tekintetet. A test anyagát amerikai hársfa adja, a csavarozott jávorfa nyakra jávorfa fogólap került, de ne feledkezzünk meg a Floyd Rose tremolós húrlábról és egy ESP Designed LH-150B húrláb hangszedőről sem!

 

 

 

Frank Bello FBJ-400_700x.jpg


FRANK BELLO FBJ-400

BLACK SATIN

 

Ugyanígy az LTD FBJ-400 új és megfizethető árú verziója Frank Bello, Anthrax basszeros signature gitárjának. A mahagóni testű hangszer jávorfa nyakkal és makassar-ében fogólappal rendelkezik, melyen sötétben fluoreszkáló pozíciójelölőket helyeztek el. A gitárt piros burkolatú passzív EMG P-HZ/EMG LJ-HZ hangszedőkkel szerelték fel, és vörös szegélyezésű selyemfényű fekete lakkozással kapható.

 

 

 

TED-600_700x.jpg

 

LTD TED-600T
SNOW WHITE

 

Az új TE fazonú gitár már a második signature modellje Ted Aguilar-nek, a Death Angel gitárosának. Az LTD TED-600T – ez előző gitárjához hasonlóan – esztétikus fehér külalakjával tűnik ki a mezőnyből. A hófehér lakkozású hangszert fehér szegélyezés díszíti, és fehér borítású EMG 60/EMG 81 pickupok továbbítják a hangot. A hangszer teste mahagóniból készült, melyre jávorfa tető került, a testen átmenő nyak anyaga is mahagóni.

 

 

 

Ken Susi KS-M6_700X.jpg

 

KEN SUSI KS-M6
METALLIC SILVER

 

Az LTD KS-M6 Ken Susi (Unearth) signature gitárjának hathúros változata. A 25,5 inches skálahosszúságú hangszer testen átmenő nyakkal készül, Metallic Silver fényezéssel és hozzáillő krómozott szerelvényekkel. EverTune húrláb és Fishman Fluence Modern Humbucker pickup-készlet – alnico mágnessel a nyaknál, kerámia mágnessel a húrlábnál – teszi teljessé a képet.

 

 

 

Gary Holt GH600_700X.jpg


GARY HOLT GH-600
 

SNOW WHITE

 

 

 

Bill Kelliher Sparrowhawk_700x.jpg

 

BILL KELLIHER SPARROWHAWK
BLACK

 

Az ESP/LTD cég 2019-re jó pár dögös Signature Series gitár lakkozását is frissítette. Így Gary Holt (Exodus/Slayer) LTD GH-600 modellje először kapható hófehér színben, míg a Mastodon-os Bill Kelliher LTD Sparrowhawk derékban eltolt testű metal gépezete most fekete színben is elérhető lesz. Meg kell állapítani, hogy mindkét gitárnak nagyon jól áll az új színváltozat.   

 

 

 

Új és frissített ESP USA sorozat


Az először 2014-ben bemutatott ESP USA Series a cég dél-kaliforniai üzemében gyártott modelleket foglalja magában. Az ESP folyamatosan bővíti ezt a sorozatot, ami most már 19 különböző modellből áll. Hét új modell érkezik ebbe a családba, és ahogyan más ESP USA gitárok, ezek is igényeink szerint személyre szabhatók, az összetevők és színek széles választékából állíthatjuk össze a nekünk megfelelő modellt.

 

 

ESP USA Horizon-II 700x.jpg

ESP USA HORIZON-II
WILD BERRY FADE

 

Az ESP USA Horizon-II testen átmenő nyakú konstrukció, 25,5 inches menzúrával, a test anyaga mahagónifa, amire lángolt, vagy habos juhar fedlapot is választhatunk. A nyak háromrétegű jávorfából készült, ébenfa fogólappal. A testen átmenő húrozáshoz TonePros  húrlábat, Sperzel  hangolókulcsokat kapott a gitár, a hangszedőket pedig az EMG vagy a Seymour Duncan különböző készleteiből választhatjuk ki.

 

 

ESp USA M-I FR-DLX_700x.jpgESP USA M-I FR-DLX  

LIME BURST

 

Három új M Series gitár is bekerült az ESP USA kínálatába. Ilyen az USA M-I FR-DLX, csavarozott nyakú, mahagóni testű, jávorfa nyakkal és ébenfa fogólappal készülő modell. Ez a gitár Floyd Rose Original húrlábbal, satus Sperzel hangolókulcsokkal büszkélkedhet. Itt is különféle EMG vagy a Seymour Duncan hangszedők közül választhatjuk ki a nekünk legmegfelelőbbet.

 

 

ESP USA M-I NTB FR_700x.jpg

ESP USA M-I NTB FR 

LEMON CHERRY BURST

 

 

ESP USA M-I NTB NT 700x.jpg

ESP USA M-I NTB NT
SNOW WHITE

 

Az USA M-I NTB FR és USA M-I NTB NT modellek testen átmenő nyakkal rendelkeznek, az elsőt Floyd Rose Original tremolós húrlábbal, a másodikat testen átmenő húrozáshoz való TonePros TOM húrlábbal szerelték fel. Mindkettő teste mahagóniból készült, de többféle tetőlap közül is választhatunk. A háromrétegű jávorfa nyakra ébenfa fogólapot ragasztottak 24 extra jumbo érintővel ellátva. A hangszerek menzúrája 25,5 inches és ezeknél a gitároknál is különféle EMG vagy a Seymour Duncan hangszedők közül választhatjuk ki a nekünk tetszőt.

 

 

 

ESP USA V-II FR 700x.jpg

 

ESP USA V-II FR
FIRE RUST METALLIC

 

ESP USA V-II NT_700x.jpg


ESP USA V-II NT
 

AMBER CHERRY SUNBURST

 

 

A merész V-II forma két modellel képviselteti magát az ESP USA kínálatában: ezek az USA V-II FR és az USA V-II NT. Mindkét gitár testen átmenő nyakú konstrukció, mahagóni testtel, ébenfa fogólappal ellátott jávorfa nyakkal. Ezekhez a modellekhez is lángolt vagy habos jávorfa tető közül választhatunk. Az FR változat Floyd Rose Original húrlábbal, az NT változat TonePros satus TOM húrlábbal szerelt, testen átmenő húrorzáshoz. Mindkét modell menzúrája 25,5 inches, satus Sperzel hangolókulcsokkal rendelkeznek, és választhatunk a különböző EMG vagy Seymour Duncan pickup készletek között.

 

 

ESP USA Viper_solo_700x.jpg


ESP USA VIPER
PURPLE SUNBURST

 

Végére hagytuk a sorozat talán legszebb darabját, az ESP USA Viper modellt, ezt a testen átmenő nyakú, 24,75 inches skálahosszal rendelkező mahagóni testű hangszert, amihez lángolt vagy habos jávorfa, illetve nyitott pórusú mahagóni fedlapot lehet választani. A mahagóni nyakra ébenfa fogólapot ragasztottak 22 XJ érintővel ellátva. A gitárt TonePros TOM húrlábbal és Sperzel hangolókulcsokkal szerelték fel, rengeteg színből és kétféle, EMG vagy Seymour Duncan hangszedőkből választhatunk nekünk tetszőt. 

 

 

A 2019-es ESP/LTD gitárokat bemutató előzetesünket az ESP E-II új és frissített modelljeivel folytatjuk. Az ESP/LTD gitárok európai és hazai forgalmazója a Sound Service.