zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Technika
Mély, sötét és tagadhatatlanul egyedi – a KX257B héthúros bariton gitárt a Cort a mai metal hangzások és kemény stílusok kedvelőinek készítette.

 

KX257B(MBLK)_700x.jpg

 

 

Bár nem régen írtunk James Hetfield LTD „kígyóharapás” SE bariton gitárjáról, nem mehetünk el szó nélkül a Cort új héthúrosa mellett sem, már csak az akítv EMG pickupok, az önazonos megjelenés, és kedvező ára miatt. Ráadásul ez a hangszer itthon is könnyen beszerezhető.

 

A Cort KX sorozatának legfrissebb modelljével, a héthúros KX257B bariton gitárral nyilvánvalóan az agresszívebb zenét játszó gitárosokat vette célba. Az új modell erőteljes középfrekvenciákat és nagyon komoly mélyeket produkál a speciálisan héthúros gitárhoz tervezett EMG RetroActive Super77 aktív pickup készletével. Az EMG hangszedők nagy kimenő jelet, jól artikulált hangzást biztosítanak és a kemény mélyek mellett a szólózáshoz és riffeléshez ideális éneklő magas hangokra is számítani lehet.

 

 

Glam(4)_400x.jpg

 

 

A double-cutaway fazonú gitár teste mahagónifából készült, a nyak anyagát kemény jávorfa adja. A csavarozott nyakra jatoba fogólap került, ami sűrűsége és merevsége miatt ideális fogólap anyag, ráadásául jól hangsúlyozza a felső közép tartományokat. Az új „esőcsepp” alakú pozíciójelölő berakásokat kifejezetten ehhez a modellhez tervezték, ezzel is hangsúlyozva a hangszer egyedi megjelenését.

 

A testen átmenő húrozáshoz készült fix húrláb növeli a gitár hangkitartását és tökéletesen közvetíti a húrok rezonanciáját a mahagóni test felé. A KX257B 27”-os bariton menzúrával rendelkezik, ami feszes mélyeket és szépen daloló magasakat eredményez. Az elektronikát egyszerűen és hatásosan kezelhetjük az egy hangerő, egy hangszín + háromállsáú pickup-váltó konfigurációval.

 

 

vcrt baritone detail2.jpg

 

 

A gitár selyemfényű fekete matt lakkozást és fekete nikkel szerelvényeket kapott, ami még erőteljesebbé teszi a hangszer megjelenését.

 

Fontosabb jellemzők:


Test: mahagónifa
Nyak: kemény jávorfa
Felső nyereg szélessége: 48 mm
Fogólap: jatoba 24 érintővel
Menzúra 27”
Pickupok: EMG® RetroActive Super77-7st Set
Húrláb: fix, testen átmenő húrozáshoz
Ár: 107 900 Ft – Mezzoforte Hangszeráruház