zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
A világ egyik legkeresettebb elektro-akusztikus gitár sorozata, a Yamaha APX600, a lángolt juharfa tetővel készülő 600FM modellel gazdagodott.

APX600FM_700x.jpg

 

 

Az idei Frankfurti Musikmessén mutatkozott be a Yamaha APX600-as sorozata, ami vékony teste, játékkényelme, kiváló akusztikus hangja, színpadi használhatósága és nem utolsó sorban kedvező ára miatt meglehetősen népszerű világszerte. Ez a hangszer kapott most lángolt juharfa tetőlapot, ami a Nato fa (távol-keleti, a mahagónihoz hasonló faanyag) hátlappal és kávával együtt szép, natúr akusztikus hangzást nyújt.

 

Ahogy a többi APX600 modellnél, az APX600FM-nél is fontosnak tartották a kiváló színpadi elektro-akusztikus hangzást, ezért a Yamaha a saját SYSTEM65 + SRT Piezo Pickup rendszerét építette a hangszerbe, a szokásos szabályzókkal: hangerő, mély, magas, közép – külön állítási lehetőséggel a 80 Hz-10 kHz-es tartományban – és természetesen egy hangológéppel is rendelkezik az elektronika.

 

 

APX600FM_AMB 700x.jpg

 

 

Az APX600FM vékonytestű modell, kissé rövidebb, 25 inches menzúrával és kisebb – 10 mm-es – húrtávolsággal. Ezek a jellemzők, és a single cutaway forma is a játékkényelmet szolgálják. A fogólap és a húrláb rózsafából készült, a felső nyereg anyaga speciális műanyag, szélessége 43 mm. A Yamaha ezeknél a modelleknél kiemelten foglalkozott a tetőlap merevítéssel – úgynevezett megemelt merevítést alkalmazott – ami megnövekedett mély tartományt eredményezett. A testet kétrétegű elefántcsontszínű és fekete szegélyezés díszíti, a hanglyuk rozetta gyöngyház berakást kapott.

 

 

APX600FM_TBS 700x.jpg

 

 

 

 

A gitár két színben – borostyán és dohányszínű sunburst – készül, és november folyamán kerül a hivatalos Yamaha márkakereskedőkhöz, hazai ára 119 900 Ft.

 

További részletek: hangszerdiszkont.hu