zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
Az angol erősítőgyártó Blackstar , mint felszálló csillag - egy kis hasonlattal - kétségtelenül az utóbbi évek legsikeresebb üstökösei közé sorolhatja magát. Néhány sikeres csöves erősítő sorozat után az angolok idén Frankfurtban bemutatták az első programozható gitárerősítőket.

A Blackstar kiállítási standján első alkalommal jelent meg két 60W –os Combo ( 1x12” és 2x12”) változatban, valamint egy 60Wattos és egy 100 Wattos fej.

A Blackstar fejlesztőinek hét évébe került, amig az ID sorozat Northamptonból a gyártásig eljutott. Az alapötlet szerint a gitárosoknak nem csupán egy klasszikus erősítőhangot, hanem egy elő és végerősítőhang kombinációt állítsanak elő. Ez pedig nem mast jelent, mint a jól imsert Blackstar slogent: The Sound in your Head!

 

Blackstar ID60TVP copy 600x500.jpg

 

A regisztrált True Valve Power megoldás számtalan lehetőséget kínál az EL84, 6V6, EL34, KT66 és a KT88 –as csövek által leképzett tökéletes hangzásban. “Loud as valve” azaz “Hangos mint a cső” ami azt jelenti, hogy ezek az erősítők messze nagyobb hangerőt tudnak és jobban terhelhetők mint más cuccok.

Az előerősítő szekció 6 csatornás, az effect szekció moduláció, visszhang, és stúdiószintű Delay-Effekteket produkál. 128 program segít a különböző hangváltozatok létrehozásában, melyek egy integrált USB porton keresztül kiírhatók, tárolhatók majd minden ID Series erősítőn újta betölthetők és programozhatók kívánság szerint. www.blackstar.com