zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
A Cort október végén jelentette be, hogy be belépő szintű, vintage Precison stílusú basszusgitárral bővíti népszerű GB sorozatát.

 

GB54P(2TS)_700x.jpg

 

Ha egy gitártanár szeretne egy alaphangszert javasolni tanítványának, vagy egy koncertező basszeros szeretné a cuccát egy igáslóval bővíteni, a Cort új GB54P basszusa kiválóan megfelel a célnak. Tudja a klasszikus basszushangzásokat, jó minőségű anyagokból készült, és az ára is nagyon kedvező. Ez a Precison stílus előtt tisztelgő gitár, a Cort GB sorozatának más modelljeihez hasonlóan kiváló választás olyan gitárosok számára, akiket vonzanak a tradicionálisabb megjelenésű hangszerek, és azok feelingje, de értékelik a modern jellemzőket, megoldásokat, melyek elengedhetetlenek egy mai igényeknek megfelelő basszusgitárnál.

 

 

GB54P(SPG)_700x.jpg

 

 

A GB54P vintage jellemzői az éger testtel kezdődnek – az égerfa az egyik legjobb hangszerfa basszusgitárok készítéséhez. Számos gitárgyártó cég alkalmazza az ’50-es évek óta, mert az égerfa tökéletesen kiegyenlített hangzást biztosít, enyhén megemelt felső közép tartománnyal. A felső közép tartománynak kedvez a jatoba (brazil cseresznye) fogólap, ami erős, tömör faanyag és nagyszerű játékkényelmet nyújt. A vintage stílusú 9,45 inches rádiuszú, 20 érintős fogólap a kemény jávorfából készült nyakon, hagyományosnak mondható megoldás, ami ideális mindenféle játékstílushoz. A finoman elkeskenyedő nyak – a felső nyereg szélessége 1,625” (41,27 mm) – is a könnyű játékot segíti, és ehhez még hozzájön a Cort új, ergonomikus nyakillesztése, melynek köszönhetően a kitekert kéztartások elkerülhetők, és könnyen hozzáférünk a legfelsőbb fekvésekhez is.

 

 

 

GB54P_2TS(5)_resize.jpg GB54P_2TS(9)_resize.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A GB54P vintage stílusú VTB-P hangszedője hozza az időtlen Precision basszus soundot, ami annak idején forradalmasította a basszus gitárok világát. A hangzás meleg, kemény és konkrét, de megvan benne az a dübörgő mély, ami szinte minden stílushoz kell. A vintage stílusú húrlábat sem bonyolították túl, abszolút passzol a split-coil pickuphoz, és ¾ inches húrtávolságot biztosít.  

 

A jól bevált vintage húrláb minden túlbonyolítás nélkül teszi a dolgát, de hozzájárul a karakteres hangzáshoz, amiről Precision stílusú basszusok híresek. A GB54P kezelőszervek a lehető legegyszerűbbek: egy hangerő és egy hangszín poti. Nyitott, öntött hangolókulcsok és krómozott szerelvények teszik teljessé a 2-Tone Sunburst vagy Sea Foam Pearl Green színben, magasfényű lakkozással kapható hangszer megjelenését.

 

Hazai ár: 93 900 Ft – Mezzoforte Hangszeráruház