zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
A DiMarzio kihozta Richie Kotzen nevével fémjelzett, komplett elektronikával felszerelt Strat Replacement gitár koptatólapját.

 

RichieKotzen_Header4_700x.jpg

 

 

Richie Kotzen zseniális énekes, dalszerző, gitáros, akinek zenéjében keveredik a rock, a blues, a jazz, a fúziós zene és a soul. Sokan még a Mr.Big-ből ismerhetik, de azóta sikert sikerre halmozott a Winery Dogs szupergruppal, majd saját triójával, szóló lemezeivel. Elsősorban saját signature Telecaster gitárjának, és speciális pengetési technikájának köszönhető egyedi gitárhangzásával varázsolja el a hallgatóságát. Azt már kevesebben tudják, hogy még 1996-ban a Fender Japan kihozott két signature Richie Kotzen Stratocaster modellt is, melyeket DiMarzio pickupokkal szereltek fel.

 

Minthogy Kotzen nemcsak világszerte, hanem Japánban is nagy népszerűségnek örvend – a Winery Dogs-szal rendszeresen turnéztak Távol-Keleten – ezek a signature Stratocasterek igen csak keresettekké váltak. Ma már gyakorlatilag beszerezhetetlenek. Ez adhatta az ötletet a DiMarzio cégnek, hogy piacra dobja Richie Fender Japan Stratocaster gitárján alapuló, elektronikával felszerelt Richie Kotzen koptatólapot, ami könnyedén, felszerelhető bármilyen elektromos gitárra, amire 11 lyukkal ellátott szabvány koptatólap való.

 

 

FG2108PWA10_600x.jpg

 

Az előre kábelezett koptatólapon három medium gain Alnico V single-coil DiMarzio pickupot kötöttek az ötállású pickup-váltóhoz. Ráadásul a középső hangszedő fordított polaritású, hogy a pickup-váltó 2. és 4. pozíciójában – a humbuckerekhez hasonlóan – csökkentse a zajokat. A medium gain hangszedők rendkívül jól artikulált konkrét hangzást nyújtanak, még torzítóval is külön-külön hallható minden egyes hang. Ezekkel a hangszedőkkel perkusszív, ütős hangzás érhető el, a Strat jól ismert transzparens  fényességével.

 

Az alábbi videóban nemcsak az eredeti Fender Japan Stratocaster gitárt ami alapján a DiMarzió koptatlóap készült – mutatja be Richie, de megismerhetjük signature Telecaster gitárját, signature Vicotry erősítőjét és Tech 21 RK5 Signature Fly Rig effekt pedálját is, amiről itt közöltünk tesztet.

 

 

 

 

 

A Richie Kotzen Strat Replacement koptatólapon a hangszedők fehérek, míg a koptatólap gyöngyház-fehér színben pompázik. A DiMarzio Richie Kotzen Strat koptatólap az USA-ban készül, javasolt kiskereskedelmi ára 299,99 USD és minden Strat fazonú SSS pickup kiosztású gitárhoz használható.

 

 

További információk: DiMarzio

A DiMarzio termékek európai és hazai forgalmazója a SoundService.