zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
A Gibson bejelentette 2018 LP Jr. Billie Joe Armstrong Signature gitárját, ez a második alkalom, hogy egy Les Paul Junior a Green Day gitárosának nevét viseli.

 

[Gibson LP Junior ]

 

 

 

 

 

Billie Joe Armstrong, a Green Day gitáros-énekese, akinek a kezében gyakran látni Les Paul Junior gitárt, bár idén tavasszal a The Longshot formációval adott ki EP-t, az új signature modell úgy látszik, jár neki…

 

Az első Les Paul Juniort 1954-ben mutatták be, két évvel a domborított tetővel készülő zászlóshajó, a Les Paul Goldtop után. A 2018-as modern verzió is az ’50-es évek klasszikus stílusát idézi single cutaway formájával, ránézésre az egyetlen szembetűnő különbség a koptatólap különös alakja.

 

 

LPJBA18EBCH1_MAIN_HERO_0_700x.jpg

 

 

Azonban ha jobban megnézzük, még egy jelentős különbséget is felfedezünk, Billie Joe Armstrong signature gitárján egy 57 Classic Black/White Zebra humbucker lapul a húrlábnál, pedig a Les Paul Junior a P90-es pickuppal volt az igazi. Ez a pickup harapott, nem véletlenül használt egy időben Keith Richards is Les Paul Juniort. De ha most Bille humbuckert akart, akkor a kedves vevő ezzel kapja ezt a gitárt. Eltekintve ezektől a különbségektől a signature gitár megegyezik a hagyományos LP Juniorral. Vintage jellegű wrap-around húrláb, ami állítólag jótékony hatással van a hangkitartásra, valamint fehér gombos Vintage Deluxe hangolókulcsok teszik teljessé az összképet.   

 

 

 

LPJBA18MCCH1_MAIN_HERO_01_700x.jpg

 

A gitár teste és nyaka mahagóniból készült, a 12 inches rádiuszú rózsafa fogólapon 22 alacsony érintőt találunk. A nyak ugyanazzal a kényelmes, vékony Slim Taper profillal rendelkezik, mint Billie előző modellje. A hangszer menzúrája 24,75 inches a nyak szélessége a felső nyeregnél 43,05 mm. A nitrocellulóz lakkozású Billie Joe Les Paul Juniorok világoskék, fekete és vörös színben készülnek, a koptatólap a gitár színétől függően teknőcmintás, vagy fehér.

 

 

 

 

 

A limitált kiadásban gyártott 2018 LP Jr. Billie Joe Armstrong Signature tájékoztató ára 1 399 USD, amiben egy keménytok is benne foglaltatik.

 

Bővebben: Gibson