zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Technika
Korábbi írásunkban a Fender Player hathúros gitárokat már végigvettük, következzenek, most a Player sorozatú basszusok!

 

FP_bass_700x.jpg

 

A Fender június 19-én mutatta be Player sorozatát, ami a Standard családot hivatott leváltani, másképpen szólva rendkívül kedvező árú, és széles kínálatú sorozattal jelentkezett a Fender pár nappal a nyári amerikai NAMM Show előtt. Számos kisebb nagyobb változás, frissítés, új színek, új modellek, új pickup variációk jellemzik a sokáig titokban tartott Player sorozatot. Nézzük mit kínál a Fender Player új basszus sorozata!

 

 

 

 

 

prec_white_700x.jpg

 

Player Precision Bass


A klasszikusnak számító Precision basszus is megújult, megkapta a Player sorozat új Alnico 5 Split Single-Coil (osztott egytekercses) pickupot a középső pozícióba, ami a Precisiontól elvárható erőteljes, karakteres basszus hangzást nyújtja, annyi méllyel, amennyire csak szükségünk lehet. Az égerfa testhez modern „C” profilú jávorfa nyak csatlakozik, melyre 9,5 inches rádiuszú juharfa, vagy pau ferro fogólapot ragasztottak. A 20 médium jumbo érintővel ellátott nyak hátsó oldala selyemfényű poliuretán lakkozást kapott, így a lehető legnagyobb játékkényelmet nyújtja, bármilyen zenei stílust is játszunk.

 

 

precision tidepool_700x.jpg

Player Precision Tidepool

 

 

 

A négy bevágott nyereggel szerelt húrlábat úgy tervezték, hogy beállítása könnyű legyen, tökéletesen precíz hangolhatóságot és ütős hangzást biztosítson. A legkorábbi Precision basszusokon is a tisztítást megkönnyítő nyitott mechanikás hangolókulcsokat használtak, ez a klasszikus szerelvény az új Player basszusokon is megmaradt.

 

A Player Precision basszusok juharfa fogólappal 3 színű Sunburst, fekete, és az új Tidepool, Polar White és Buttercream színekben kaphatók. Pau ferro fogólappal pedig 3 színű Sunburst, fekete, Polar White, Sage Green Metallic és Sonic Red a választék.

 

 

left hand sb 700.jpg

 

Player Precision Left Hand 3 Color Sunburst

 

 

 

A Player Precision basszusgitárokat balkezes változatban is gyártják, itt a színválaszték fekete és Tidepool jávorfa fogólappal, valamint 3 színű Sunburst és Polar White pau ferro fogólappal.

 

 

 

 

 

 

JB Buttercream 700.jpg

 

Player Jazz Bass


Az 1960-óta létező „eltolt testű” Jazz Bass is már legendának számít. Legfőbb jellemzője az eltérő testformán kívül, a Precisionhoz képest keskenyebb nyak – a felső nyeregnél mindössze 38,1 mm széles, míg a Precision nyakszélessége itt 41,3 mm. (A két hangszer menzúrája megegyezik: 34” vagyis 864 mm.) Természetesen, mint a Fender másik legkeresettebb basszus modellje, a Jazz Bass sem maradhatott ki a Player sorozatból.

 

 

JB polar wh_700x.jpg
Player Jazz Bass Left Hand Polar White

 

 

 

Az Player Jazz Bass is új hangszedőket kapott, a húrlábnál és a középső pozícióban is Player Series Alnico 5 Single-Coil Jazz Bass pickupok továbbítják a hangot. Az elektronikát két hangerő és egy hangszín potméterrel kezelhetjük. A test anyagát ennél a modellnél is égerfa adja, a nyak jávorfából készült, melyre vagy jávorfa, vagy pau ferro fogólap került. Az érintők száma itt is 20. A játékkényelmet a modern „C” profilú, hátoldalán selyemfényű poliuretán lakkozású nyak és a 9,5 inches rádiuszú fogólap garantálja. A húrláb és a húrgépek megegyeznek a Precision modellével.

 

 

 

JB fretless 3 SB.jpg

 

 

Player Jazz Bass Fretless 3 Color Sunburst

 

 

A Player Jazz Bass színválasztéka is bőséges, a jávorfa fogólapos modell 3 színű Sunburst, fekete, és az új Tidepool, Polar White és Buttercream színekben kaphatók. A pau ferro fogólappal ellátott modelleknél pedig 3 színű Sunburst, fekete, Polar White, Sage Green Metallic és Sonic Red a választék.

 

A Player Jazz Bass basszusgitárokat balkezes változatban is gyártják, itt a színválaszték fekete és Polar White jávorfa fogólappal, valamint 3 színű Sunburst és Sonic Red pau ferro fogólappal.

 

 

JB 5 hĂşr 3 Color SB 700.jpg

 

Player Jazz Bass V 3 Color Sunburst

 

 

A Fender a Player Jazz Bass modellekből fretless kivitelt is kínál pau ferro fogólappal, 3 színű Sunburst és Polar White színekben. Az öthúros basszusokat kedvelőkről sem feledkeztek meg, ezek a modellek pau ferro fogólappal, 3 színű Sunburst és Polar White színekben elérhetők.

 

 

 

 

 

 

sonic red 700x.jpg

 

Player Jaguar Bass


Azok a basszerosok, akik szeretik a kissé extravagáns offset fazonú gitárokat, több hangszín variációra vágynak, és egy különleges Fender basszust szeretnének birtokolni, biztos örömmel fogadják az új Player Jaguar Bass gitárokat. A sokoldalú pickup variáció a húrlábnál elhelyezett Player Series Alnico 5 Single-Coil Jazz Bass, és a középső pozícióban található Player Series Alnico 5 Split Single-Coil Precision Bass (osztott egytekercses) hangszedőkkel állítható elő. Mindkét hangszedőhöz külön hangerőszabályzó tartozik, így a számunkra megfelelő hangzású ”kevert” hangszín könnyedén előállítható. 

 

 

 

green metallic_700x.jpg

 

Player Jaguar Bass Sage Green Metallic

 

 

 

A fényes poliuretán lakkozású égerfa testhez ennél a modellnél is jávorfa nyakat csavaroztak. A nyak méretei a keskenyebb Jazz Bass-szel megegyezőek, a felső nyeregnél 38,1 mm széles. Ezt a hangszert is jávorfa, vagy pau ferro fogólappal gyártják, melyen 20 médium jumbo érintő található. A játékkényelmet a modern „C” profilú, hátoldalán selyemfényű poliuretán lakkozású nyak és a 9,5 inches rádiuszú fogólap garantálja. A nyitott mechanikájú hangolókulcsok és a négy bevágott nyereggel szerelt húrláb stabil hangolást, könnyű állítási lehetőséget és remek rezonancia továbbítást biztosítanak. A négy csavarral rögzített nyakpálca takaró lemezen díszelgő „F” logó pedig nem hagy kétséget a gitár pedigréje felől.

 

A Player Jaguar Bass jávorfa fogólappal az új Tidepool színben, pau ferro fogólappal pedig a szintén új Sage Green Metallic és a már ismert Sonic Red színben készül.

 

 

 

[Fender Player Bass]

 

 

 

A Standard sorozatot leváltó új Fender Player széria modelljeit úgy tervezték, hogy a klasszikus Fender design és a modern jellemzők aránya pont megfeleljen a mai kor gitárosainak. Az új sorozat mindazon összetevőkkel bír, ami nagyszerűvé tesz egy hangszert – kiváló és kemény hangszerfa, minőségi pickupok, masszív, megbízható szerelvények, maximális komfortérzet, és nem utolsó sorban karakteres Fender hangzás, mindez elérhető áron.

 

 

Árak: Mezzoforte Hangszeráruház