zenesz_logo.png



Amikor a Cort teljesen átdolgozott X sorozata debütált, bemutatkozott a zászlóshajó, a testen átmenő nyakú, számos csúcskategóriás jellemzővel felruházott X500 modell is.

 

X500(OPJB)_700x.jpg

Habár az X500 alapvetően agresszív metal stílusokra készült, ez a gitár eléggé sokoldalú ahhoz, hogy más stílusokban is nagyszerűen teljesítsen. A gitár tervezésénél a zenekaron átszóló erőteljes hangzás és a mai, legmodernebb külső jegyek pontos egyensúlyára törekedtek, és ez maradéktalanul sikerült is.

 

 

X500(OPTG) 700x.jpg

A X500 csúcskategóriás jellemzői közül először a mocsári kőris test felső és alsó szárnyának különleges mintázatát említenénk, ami szépen átlátszik az áttetsző lakkozáson. A pehelykönnyű test meglepően ütős és feszes hangzást produkál, hangsúlyozott felső-középtartománnyal. Ami a gitár hangkitartását illeti, semmilyen más nyakillesztés nem produkál olyan sustaint, mint a testen átmenő nyakú konstrukció. Ennél szilárdabb nyakillesztés nem létezik, hiszen a test lényegében a nyak folytatása. A finoman ívelt test-nyak átmenet valóban ideális a villámgyors játékra a fogólap teljes hosszában. Az ötrétegű juharfa-panga panga nyak is része ennek a stabilitásnak, sima felülete szinte inspirál a gyors riffekre, és a legmagasabb fekvések is könnyen elérhetőek. A játékkényelmet tovább fokozza a gitár különleges „U” profilú nyaka és a változó rádiuszú fogólap.

 

 

 

Neckthru_350x350.jpg
X500_OPTG(3) 350x350.jpg

 

 

 

Az X500 EMG® hangszedői erőteljes hangzást nyújtanak, és garantálják, hogy a minden egyes hang jól hallhatóan szólaljon meg.  A kerámia mágnesnek köszönhetően az EMG 60 tökéletes magas átvitellel és hatalmas kimenő jellel dicsekedhet. Ez a hangszedő világos és karakteres hangot biztosít, és kiválóan működik a nyaki pozícióban. A húrlábnál a forradalmian új EMG 81 dolgozik, ami a precíz tervezésnek köszönhetően hihetetlen mennyiségű magasat szállít, éles, átható hangzást és hosszú lecsengést produkál.

 

Kifinomultsága ellenére az X500 mégis rendelkezik azzal az egyszerűséggel, amit a gitárosok kedvelnek. Az „egy hangerő, egy hangszín, háromállású pickup-váltó” kombináció világos és olyan egyszerű hogy a gitáros kizárólag a játékra koncentrálhat.

 

 

Glam(1) 700x.jpg

 

 

 

A Floyd Rose® Special Tremolo rendszer kiiktatja a hangolódási problémákat, és plusz lehetőséget teremt a zenei elképzelések megvalósítására. Az X500 két natúr színben készül: Open Pore Trans Grey és Open Pore Jean Burst (nyitott pórusú áttetsző szürke és nyitott pórusú áttetsző égetett kék). A fogólap fehér szegélyezése, fekete szerelvények és a zárt, öntött hangolókulcsok teszik teljessé a hangszer esztétikáját.

 

További információk és hazai ár: Mezzoforte Hangszeráruház