zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Technika
A Yamaha a világ egyik legkeresettebb elektroakusztikus gitárját az APX500-as modellt fejlesztette tovább, így született meg az APX600.

APX-600-RANGE_700x.jpg

 

 

A Yamaha következetes abban, hogy minden árfekvésben folyamatosan fejleszti akusztikus gitárjait, de talán a középkategória, amire leginkább fókuszál, szigorú minőség-ellenőrzéssel és már jól bevált, sikeres technológiák alkalmazásával. Az APX sorozatú akusztikus gitárok a ’90-es és 2000-es években voltak igazán sláger modellek, szolidan modern formájuknak, vékonyabb testüknek és megnövelt játékkényelmüknek köszönhetően. Az APX sorozat azóta is továbbvitte ezt a hagyományt, most nézzük, meg mit kínál a közelmúltban, a Frankfurti Musikmessén bemutatott APX 600-as modell!

 

 

oriental blue burst_700x.jpg


APX600 Oriental Blue Burst

 

 

Az APX600 vékonytestű modell, kissé rövidebb, 25 inches menzúrával és kisebb – 10 mm-es – húrtávolsággal. A Yamaha ezeknél a modelleknél kiemelten foglalkozott a tetőlap merevítéssel, ami megnövekedett mély tartományt eredményezett. A lucfenyő tetőlappal és Nato fa (távol-keleti, a mahagónihoz hasonló faanyag) kávával és hátlappal készülő gitárok Fekete, Old Violin Sunburst, Natúr, Oriental Blue Burst és Vintage White színekben elérhetők. A nyak anyaga helyi eredetű hangszerfa, a nyakra rózsafa fogólapot ragasztottak, és szintén rózsafa a húrlába anyaga is, a 43 mm-es felső nyereg pedig speciális műanyagból készült.

 

 

vintage whiite 700x.jpg

 

APX600 Vintage White

 

Ami az elektronikát illeti a Yamaha a saját SYSTEM65 + SRT Piezo Pickup rendszerét építette a hangszerbe a szokásos szabályzókkal: hangerő, mély, magas, közép – külön állítási lehetőséggel a 80 Hz-10 kHz-es tartományban – és természetesen egy hangológépet is találunk a gitáron.

 

 

 

apx600_bracing_476x373_2af849bed19a1e3b4f851a72cb6bb32f.jpg

 

Továbbfejlesztett megemelt tetőlap merevítés

 

 

 

 

APX600 főbb jellemzői


1. Játékkényelem

- Rövidebb menzúra

- Könnyebb kezelhetőség, kisebb húrtávolság és húrfeszültség

- Vékony test

- Cutaway design – magas fekvések könnyen elérhetőek

 

2. Hangminőség

- új tetőlap merevítési megoldás, mely gazdagabb hangzást eredményez

- megnövelt alsó- és középtartomány

 

3. Design

- ABS + gyöngyház hanglyuk berakás, 5 színvariáció

 

Részletes specifikáció: https://hu.yamaha.com/hu/products/musical_instruments/guitars_basses/ac_guitars/apx/specs.html#product-tabs

További információk és hazai ár a hivatalos Yamaha viszonteladóknál.