zenesz_logo.png



Hivatalosan a téli amerikai NAMM Show-n debütált a továbbfejlesztett és új modellekkel bővített Icon Cube VST Audio interfész család.

 

maxresdefault_700.jpg

 

 

Az év elején mutatta be az Icon cég új Cube VST audio interfész sorozatának továbbfejlesztett generációját, mellyel olyan zenészeknek kívánnak egyszerű és hatékony megoldást kínálni, akik otthoni stúdióba, vagy esetleg útközben, egy gyors felvételhez keresnek tökéletes eszközt, ésszerű áron. Ezek az interfészek nemcsak az alapokat nyújtják, mint pl. az előerősítő funkciókhoz rendelt dedikált kezelőszervek, továbbfejlesztett hangminőség, de az innovatív virtuális ProDriver VST racknek és a professzionális Kilohearts plugin-eknek köszönhetően számos további lehetőség áll rendelkezésünkre.

 

Ezekkel az interfészekkel bárhol, bármikor kiváló minőségű felvételt készíthetünk akár egy iPhone-nal is, ugyanis az erőforrás-igényes számítási műveleteket az Icon is el tudja végezni.  A gyártó az eddig is sikeres 24-Bit 96/192KHz minőséget biztosító audio interfészébe vadonatúj JCT 3.0 chipet épített, ezzel jobb hangminőséget, alacsonyabb zajszintet ért el, és a jelfeldolgozás sebességét is megnövelte.

 

A sorozatban különböző igényeket kielégítő, négyféle interfészt találunk, nézzük meg közelebbről, mit kínálnak az Icon Cube Nano VST család modelljei!

 

 

Icon Cube 2Nano VST Front_600.jpg

 

Icon Cube 2 Nano VST USB interfész


Az Icon Cube 2 a legkisebb a sorozat modelljei közül, 1 kombinált mikrofon / hangszer bemenettel rendelkezik, melyeknek saját Gain szabályzója van és fantomtápot is biztosít. A hátoldalon két 2 analóg TRS kimenet, 3,5 mm-es sztereó mini jack és fejhallgató kimenet áll rendelkezésünkre. Az első panelen Master hangerőt, a doboz tetején elhelyezett kapcsolóval pedig direkt monitorozást, illetve a monitorozott jelforrást állíthatjuk be.

 

 

Icon Cube 2Nano VST Rear_600x.jpg

 

Ezzel az apró eszközzel is megkapjuk a ProDriver VST csomagot, amit a szoftver vezérlő paneljén tudunk kezelni. Az interfészt felszerelték 5 V-os tápfeszültség csatlakozóval, külső adapterrel történő használathoz, de PC-vel történő üzemelés esetén az USB porton keresztül is kaphat tápfeszültséget. Az interfész kompatibilis az iOS 9, vagy újabb, és a Windows 7, 8, 10 (32-bit/64-bit) operációs rendszerekkel.

 

 

 

 

 

Icon Cube 4Nano VST Front 660x.jpg

 

Icon Cube 4 Nano VST USB interfész


Az Icon Cube 4 már két kombinált mikrofon / hangszer bemenettel készült, melyek mindegyikéhez saját Gain potméter és 48 V-os fantomtáp kapcsoló tartozik. Az előlapon még a Master és a fejhallgató hangerő szabályzóit találjuk. Ezt a modellt már MIDI ki- és bemenettel, valamint S/PDIF ki- és bemenettel is ellátták. Ezek mellett a hátsó panelen még az 5 V-os külső adapter csatlakozót, a 2.0-ás USB portot és a 2 analóg TRS kimenetet helyezték el. A masszív alumínium ház tetején található kapcsolóval a direkt monitorozást és a fejhallgató kimenetre küldendő jelforrást választhatjuk ki.  

 

 

Icon Cube 4Nano VST Rear_660x.jpg

 

Az Icon Cube 4 Nano VST USB interfész tartalmazza a cég ProDriver VST rackjét, plugin kiszolgálóját, virtuális jelút választási lehetőséggel a be- és kimenetekhez, (az utóbbit csak Windows platformon) amiket a szoftveres kezelőfelületen tudunk elérni. Ezenfelül az eszközzel megkapjuk a Kilohearts profi zenekészítő plug-in csomagját is.   

 

Az interfész használható önállóan, standalone módban, vagy kedvenc DAW szoftverünkkel is, és kompatibilis az iOS 9, vagy újabb, és a Windows 7, 8, 10 (32-bit/64-bit) operációs rendszerekkel.

 

 

 

 

 

Icon Cube 6Nano VST Front_700x.jpg

 

 

Icon Cube 6 Nano VST USB interfész

 

A mikrofon fogadására is alkalmas modellek közül ez a legnagyobb az Icon Cube Nano VST sorozatból. Ez a verzió két kombó XLR/TRS mikrofon/hangszer bemenetet és további két vonalszintű TRS bemenetet (hátsó panel) kínál. A négy analóg kimenet 6,3 mm-es jack csatlakozója a hátsó panelen nyert elhelyezést, a MIDI In/Out, az S/PDIF In/Out, a 12 V-os adapter csatlakozó és az USB port társaságában.

 

 

Icon Cube 6Nano VST Rear_700x.jpg

 

Természetesen ennél a modellnél is külön szabályozható a fantomtáppal ellátott kombó bemenetek Gain-je, a bemenő jelet és a klippelést apró LED-ek jelzik. Ez a változat már két fejhallgató kimenetet kínál, a monitorozni kívánt jelforrás kiválasztható, a két fejhallgató kimenet két külön hangerő szabályzót kapott.  

 

Az Icon Cube 6 Nano VST USB interfész tartalmazza a cég ProDriver VST rackjét, plugin kiszolgálóját, virtuális jelút választási lehetőséggel a be- és kimenetekhez, (az utóbbit csak Windows platformon) amiket a szoftveres kezelőfelületen tudunk elérni. Ezenfelül az eszközzel megkapjuk a Kilohearts profi zenekészítő plug-in csomagját is.   

 

Az interfész használható önállóan, standalone módban, vagy kedvenc DAW szoftverünkkel is és kompatibilis az iOS 9, vagy újabb, és a Windows 7, 8, 10 (32-bit/64-bit) operációs rendszerekkel.

 

 

 

 

Cube-Pro-Front-set_700x.jpg

 

 

Icon Cube Pro VST USB interfész

 

Ez az interfész azoknak ajánlható, akiknek nincs szükségük mikrofon bemenetre, hiszen ez az eszköz csak négy vonalszintű analóg TRS bemenetet kínál. Az analóg kimenetek száma is négy, ezek aljzatai a hátsó panelen találhatók. MIDI, vagy digitális ki- és bemenet ezen a modellen nincs. Az első panelen helyezték el a Master és a fejhallgató kimenet hangerő szabályzóit. Az interfész USB porton, vagy a hátoldalon található 5 V-os adapter csatlakozón keresztül kaphat tápfeszültséget.

 

Az Icon Cube Pro VST USB interfész tartalmazza a cég ProDriver VST rackjét, plugin kiszolgálóját, virtuális jelút választási lehetőséggel a be- és kimenetekhez, (az utóbbit csak Windows platformon) amiket a szoftveres kezelőfelületen tudunk elérni. Ezenfelül az eszközzel megkapjuk a Kilohearts profi zenekészítő plug-in csomagját is.   

 

Az interfész használható önállóan, standalone módban, vagy kedvenc DAW szoftverünkkel is és kompatibilis az iOS 9, vagy újabb, és a Windows 7, 8, 10 (32-bit/64-bit) operációs rendszerekkel.

 

A hazai kiskereskedelmi árak még nem állnak rendelkezésre, ahogy megkapjuk, közzétesszük.

 

Az Icon európai és hazai forgalmazója a Sound Service.