zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
Az Ernie Ball Music Man havonta mutat be olyan modelleket, melyek a Ball Family Reserve Collection részét képezik.

page_500x.jpg

 

 

A Ball Family Reserve Collection tulajdonképpen a cég hangszerkészítő mesterségbeli örökségét hivatott ünnepelni, olyan limitált kiadású hangszerekkel, melyek a legjobb minőségű hangszerfából és a leggyönyörűbb lakkozásokkal készülnek. Ezekkel a modellekkel kívánják a széles közönség számára bemutatni azokat a hangszereket, melyeket korábban csak az Ernie Ball művészei számára készítettek.

 

A decemberi kínálatban a Majesty KOA Burst, a Translucent Blue St. Vincent és a Stingray Natural gitárokat ismerhetjük meg.

 

 

 

Majestic koa 700x.jpg

 

Majesty KOA Burst


A Majesty KOA Burst pehelykönnyű mahagóni tetőlapja kézzel festett, két árnyalatú, áttetsző lakkozást kapott. Az ébenfa fogólappal ellátott, testen átmenő mahagóni nyakat díszítő, kézzel felrakott fehér szegélyezés a normál Majesty gitárokon nem található meg.

 

Az aranyszínű szerelvények és a nagyméretű, pajzs alakú lángolt Koa berakás különleges megjelenést és világosabb hangzást eredményez. A gitárból összesen 90 darab készül.

 

 

 

 

StVincent blue 700.jpg

 

Translucent Blue St. Vincent


A Ball Family Reserve St. Vincent modell rendelkezik mindazon tulajdonságokkal, mint az eredeti signature gitár, de találunk rajta néhány olyan különleges és meglepő vonást, ami ritkán látható a kereskedelemben kapható gitárokon. Ez az egyedi méretekkel rendelkező ritkaság wenge nyakkal készül, melyen kézzel felrakott fehér szegélyezés látható. A wenge, egy afrikai trópusi keményfa, ami rendkívüli kopásállóságáról híres.

 

A három mini humbucker hangszedővel felszerelt gitár kézzel lakkozott áttetsző kék színben tündököl, ami látni engedi a test anyagát képező afrikai mahagónifa gyönyörű mintázatát. Modern és lágy tremoló és az egyedi DiMarzio hangszedők teszik igazán kívánatossá ezt a gitárt zenészek és gyűjtők számára. A hangszerből mindössze 20 darab készül.

 

 

 

 

stingray 700.jpg

 

   

 

Stingray Natural


A Ball Family Reserve Stingray kissé eltolt alakú teste könnyű afrikai mahagónifából készül, ami magas fényű natúr poliészter lakkozást kapott a vintage megjelenés hangsúlyozása érdekében. Ez a speciális kiadású Stingray aranyszínű szerelvényekkel, égetett juharfa nyakkal készül, amire fekete szegéllyel ellátott égetett juhar fogólap került, fekete pozíció jelölőkkel és világos selyemfényű poliuretán fényezéssel, ami szépen mutatja az égetett juharfa mintázatát. A limitált kiadású gitárból összesen 50 darab készül.

 

 

 

[Ernie Ball Factory]

 

 

 

 

A Ball család talán az utolsó egy kihalófélben lévő vállalkozási fajtából: családi vállalkozás, ami prémium kategóriás gitárokat és basszusokat készít Kaliforniában 1984 óta. Sterling Ball fiaival, Scott-tal és Briannel ügyesen ötvözi a robotok lézer pontosságú precizitását a hagyományos hangszerkészítő mesterség fogásaival, hogy olyan innovatív gitár tervek szülessenek, melyek még tovább tágítják a játékkényelem és a hangzás határait.

 

Az Ernie Ball Music Man sorozatban gyártott 2017-es gitárjairól itt írtunk korábban.