zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
A Yamaha a nyári NAMM Show-n mutatta be új, hatrétegű juharból készült Tour Custom dob szettjét. Az októberi Budapest Music Expón a magyar érdeklődők is megismerkedhetnek a Yamaha újdonságával.

 

TC22_set 700x.jpg

 

A Tour Custom juhar dob szettet mai modern, aktívan zenélő dobosoknak tervezték, akik olyan sokoldalú hangszert keresnek, ami mind stúdió munkához, mind élő koncertezésre alkalmas. A felszerelések öt új csodálatos szaténfényű színváltozatban érhetők el. A Tour Custom dob szettek 6-rétegű, 100%-ban juhar dobtestekkel készülnek, felhasználva a cég szabadalmaztatott lépcsőzetes diagonális dobtest illesztési technológiáját, az eredmény: vékony dobtest, ami vékonysága mellett tökéletesen formatartó.

 

 

dyna_abs.jpg

 

 

További jellemzők a 2,3 mm-es vintage Dyna-Hoops káva, aminek köszönhetően a dobok rendkívül hosszan tartják a hangolást, mi pedig hangzásra összpontosíthatunk; tömör és tartós hardver – ideértve az egypontos baba rögzítéseket minden dobtesten, ami növeli a hangkitartást – és Remo US bőrök.

 

 

Drums_ 700x.jpg

 

A sorozat 5 új csodálatos „Candy Inspired” selyemfényű színváltozatot tartalmaz: Butterscotch, Caramel, Candy Apple Red, Chocolate és Black Liquorice.

 

A világ legnagyobb turné és stúdió hangszerekkel foglalkozó cégei évtizedeken keresztül hittek a Yamaha dobokban és hardverekben, így inspirálva a Yamaha Tour Custom fejlesztését, ami a Yamaha meghatározó és díjnyertes Absolute sorozatának jellemzőit vitte tovább.

 

 

yess_400x300_a1770604c815775d54aa17e71dec85d5.jpg

 

 

 

A Tour Custom tervezése a Yamaha világszerte ismert művészeivel szoros együttműködésben zajlott. A dob szett csökkentett, 0,8 mm-es belső réteg vastagságokkal rendelkezik, melyek összességükben 5,6 mm vastag dobtestet eredményeznek. Ez a legvékonyabb juharfából készült dobtest, amit a Yamaha valaha gyártott, mégis megőrizte azt az erőteljes és tartós jellegét, amiről a Yamaha híres.

 

 

 

 

 Fontosabb jellemzők

 

Hatrétegű 5,6 mm-es tiszta juhar test, 45 fokos dobtest széllel    

 

 

Minden dobtest a Yamaha exkluzív Absolut babáival szerelve, melyek kifinomult dizájnja még tökéletesebbé teszi a dobokat  

 

 

Dyna Hoop káva – 2,3 mm-es vintage Dyna Hoop káva, ami segít a hangolás megtartásában

 

 

YESS (Yamaha Enhanced Sustain System) – A YESS felfüggesztés minimalizálja a nem kívánatos rezonanciákat a dobtest és felfüggesztés között, szélesebb dinamikai tartományt és hosszabb lecsengést biztosítva

 

 

5 selyemfényű színváltozat – A Tour Custom testeket szemcse-gazdag selyemfényű lakkal kezelték, hogy maximalizálja a hang-projekció kapcsolatot úgy, hogy közben védi a testet a nedvességtől.

 

 

A négydarabos szett kétféle méretben elérhető:


 

TMP2F5

22”x16” lábdob

16”x15” álló tam

12”x8” felső tam

10”x7” felső tam

TH945C YESS tam tartó

 

TMP0F5
20”x15” lábdob
14”x13” álló tam
12”x8” felső tam
10”x7” felső tam

TH945C YESS tam tartó