zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
Szeptember 1-jén Majsai Gábor és vendégei, Szulák Andrea és Varga Miklós koncertjén jártunk.

m1418_700.jpg

 

 

Lógott az eső lába, de az időjárás, vagy az égiek végül kedveztek Majsai Gábornak és vendégeinek, valamint a kibővült Stúdió 11-nek, akik immár Stúdió 11 Ensemble néven működnek. A felújított Csillebérci Szabadtéri Színpad nézőtere a kezdési időpontra megtelt, pedig aki nem autóval jött, szép hosszú buszozást tudhatott maga mögött.

 

 

m1651_700.jpg

 

 

Nem volt forgószínpad, sem kifutó, viszont a hangosítás kiváló volt, ritka jól szólt a hat fúvóssal felálló Stúdió 11 és Majsai Gábor karakteres hangjának is minden rezdülése jól átjött a mixen.

 

 

 

m1292_700.jpg

 

 

A műsor nagyrészt Majsai eddig megjelent öt szólólemezének dalaira épült, de elhangzottak olyan ütős, örökérvényű ópuszok is, mint a Sex Bomb, vagy a Just a Gigolo. Ez utóbbit Louis Prima nyomán sokan elénekelték már, többek között David Lee Roth is, de Majsai és a Stúdió 11 tolmácsolásában igazi csemege volt. A húzós, swinges nótákat jól ellenpontozták a lassabb, lírai számok – Angyal, I’ve Got You Under My Skin.

 

 

m1199_700.jpg

 

 

Az első részben lépett színpadra Varga Miklós, természetesen az Európa nem maradhatott el, és bár az énekes, múlt évezredbeli dalként konferálta be legnagyobb sikerét, örömmel nyugtázhatta, hogy a közönség még emlékszik a szövegre és a dallamra.

 

 

 

m1612_450x.jpg

 

 

 

Majsai legutolsó lemezének, a Hangulatok-nak a dalai is sorra kerültek, remek fúvós hangszerelésekkel dúsítva. Ennek az albumnak a címe, akár az est mottója is lehetett volna, oly sok különböző hangulatú és stílusú dal hangzott el ezen a koncerten.

 

 

m1508_700.jpg

 

 

Az est legjobb pillanatai közé tartozott, Szulák Andrea és Majsai Gábor duettje – The Lady Is a Tramp – ami egyszerre tűnt spontánnak és tökéletesen kidolgozottnak. Szulák Andrea ezután még három dalt adott elő, csodálatos hangszíne és lenyűgöző énektudása magával ragadta a közönséget.

 

 

 

m1768_700x.jpg

 

 

Jó volt hallani az Öreg járgányt is, csakúgy, mint a Swing és a Boogie című sikerdalt, aminél a közönség is bekapcsolódott a refrénbe, majd Majsai Gábor rögtönzött egy fantasztikus szájharmonika szólót.

 

 

 

m1827_700x.jpg

 

 

A finálét, vagy ráadást – What A Wonderful World – a három énekes együtt adta elő, ezzel ért véget a remek hangulatú koncert, amit a közönség hosszantartó vastapssal jutalmazott.

 

Egy ritka jól sikerült koncertnek lehettünk részesei, a Stúdió 11 szinte big band-ként szólalt meg, és ismét bebizonyosodott, hogy Majsai Gábor milyen közvetlen, sármos és szerethető előadó, és nem mellékesen egyedi hangú, nagyszerű kvalitásokkal megáldott énekes.

 

Fotó

Sós Gábor
photo & graphic design
www.sosdesign.hu

 

( -wa - )