zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
A Hartke 10 éve dobta piacra HyDrive sorozatú hangfalait. Az évforduló alkalmából most megjelent a HyDrive HD négy modellből álló sorozata.

 

Hartke-HD-Bass-Cabinets-700x.jpg

 

 

1984 óta, amikor a cég alapítója, Larry Hartke elkészítette a legelső egyedi gyártású 8 x 10-es alumínium membrános hangszórókkal szerelt basszus ládáját Jaco Pastorius számára, a Hartke márkanév különleges tervezésű basszus hangszóróiról ismert világszerte.

 

 

HD112-Angled 500x.jpg

 

 

 

 

 

A HyDrive sorozat


A későbbiek során a Hartke mérnökei folyamatosan dolgoztak a hagyományos papírmembrán és az alumínium-membrán ötvözésén. Ennek eredményként 10 évvel ezelőtt a Hartke bemutatta a HyDrive szériát, amellyel a bass playerek egyszerre élvezhetik a papírmembrán hagyományos meleg, mély, és az alumínium-membrán kemény, magas frekvenciáit, és amelyek nagyon tisztán, ütősen, ugyanakkor mégis kellemesen szólnak. Ilyen hangszórókkal szerelt Hartke hangfalakat – és Hartke erősítőt – használ pl. Victor Wooten és használt Jack Bruce is.

 

 

HD210-Angled-display_crop.jpg

 

 

 

 

 

Évforduló


A múlt hónap végén, a 10 éves évforduló alkalmából a Hartke kihozta HyDrive HD sorozatú basszus hangfalait, a HD112, HD115, HD210, HD410 modelleket, melyek a HyDrive ládákhoz képest komoly fejlesztéseket tartalmaznak. A továbbfejlesztett HyDrive hangszórók kivételes terhelhetősége, valamint az optimalizált hangfal konstrukció együttesen garantálják, hogy a Hartke új HD sorozatú ládái maximálisan megfeleljenek a modern basszusgitárosok minden igényének.

 

 

HD410-Angled_580.jpg

 

 

A továbbfejlesztett HyDrive


A HyDrive hangszórók gondosan gyártott papír/alumínium hibrid membránnal rendelkeznek. A hibrid kialakítás olyan kivételes ötvözetét adja a meleg és ütős hangzásnak, ami hagyományos papír membrános mély hangszórókkal nem érhető el. A külső, hajlított, kevlár erősítésű papír és a belső, egyenes alumínium membrán kombinációja kivételesen tiszta, világos és a dinamikára finoman reagáló hangzást produkál.

 

A HyDrive HD hangfalak páratlan mélységű és tisztaságú hangzást nyújtanak. Az új, dupla hullám profilú membránszél korlátozza a túlzott membrán mozgást, ugyanakkor egyenes középfrekvencia átvitelt biztosít. Az eredmény tiszta és teljes hangzás, minden hangnál világos, határozott alaphangokkal és természetes felhangokkal.

 

A továbbfejlesztett és optimalizált ferrit mágnes és acél kosár kombináció maximális teljesítmény/súly arányt biztosít mindegyik HyDrive HD hangfalnak. Ráadásul maguk a ládák a legjobb minőségű rétegelt lemezből készültek, erőteljes merevítéssel és speciális derékszögű csapolásokkal, ami merevvé, ugyanakkor könnyűvé és akusztikai szempontból is kiválóvá teszik a hangfalakat. A ládákat fekete acél ráccsal, süllyesztett fém fogantyúkkal és sarkokkal látták el, hogy könnyen szállíthatók és turné-biztosak legyenek.

 

 

Hartke_HD_expandedview-Large.jpg

 

 

A HyDrive HD sorozató basszus hangfalak árai várhatóan így alakulnak:

 

HD112: $399.99

HD115: $599.99

HD210: $499.99

HD410: $699.99

 

Technikai adatok


Terhelhetőség:

HD112: 300W RMS
HD115: 500W RMS
HD210: 500W RMS
HD410: 1000W RMS

 

Mélyhangszórók
HD112: 12" papír/alumínium membrán
HD115: 15" papír/alumínium membrán
HD210: 2 x 10" papír/alumínium membrán
HD410: 4 x 10" papír/alumínium membrán

 

Magassugárzók: 1”-os HF sugárzó 3 állású szintkapcsolóval (mindegyik modellben)
Bemenetek: 2 x Twist & Lock, 2 x 1/4" (mindegyik modellen)

 

További részletek: Hartke