zenesz_logo.pngfejlec_graf_zenesz.svg
A Yamaha 2017-ben új modellekkel bővítette sikeres „A” elektro-akusztikus gitár sorozatát.

A5-Series 2017_700x.jpg

 

A legfontosabb újdonság az A5 széria megjelenése, amit akárcsak elődjét, a limitált kiadású A6 sorozatot, Japánban gyártják. Az A5 sorozat testének hátfala és kávája tömör mahagóniból vagy tömör rózsafából készül, a tetőlap anyagát tömör sitka fenyő adja és Concert vagy Dreadnought testformával kapható. Újdonság a kimélyített belső merevítés, ami növeli a mély és közép frekvenciákat.

 

Az A5 tömör sitka tetőlapja a cég szabadalmazott Acoustic Resonance Enhancement (A.R.E.) technológiával kezelt. Ennek a folyamatnak köszönhetően olyan kedvező tulajdonságokkal ruházzák fel az új faanyagot, mintha már évek óta egy bejátszott hangszer része lenne. Lényegében a gitár fedlapja így egy mesterségesen beérlelt, minőségi hangszerfából készül.

 

 

A3-Series 2017_700x.jpg

 

 

Az A5 modelleket az új SRT2 Preamp rendszerrel is ellátták, ami amellett, hogy a kezelése egyszerűbb, 2 sávos EQ-val és gerjedésgátlóval rendelkezik, 2 különböző kondenzátor mikrofon karakterisztikáját is modellezi, és keverhető a piezo és az SRT szimuláció.

 

 

 

A1-Series 2017_rovid_700x.jpg

 

 

 

 

A Yamaha frissítette az A1 és A3 sorozatú gitárjait is. Mindkét széria modelljei mahagóni, vagy rózsafa testtel és az A5 sorozathoz hasonlóan kétféle testformával készülnek. Mindegyik modell vintage natural és tobacco sunburst színben kapható. A tetőlap anyaga ezeknél a hangszereknél is tömör sitka fenyő, a hátfalmerevítés a cutaway formához igazított kimélyített merevítés. Az A3 sorozatnál a tetőlap A.R.E. technológiával kezelt, az elektronika SRT2 Preamp rendszerű és keménytokot is kapunk a gitárhoz.

 

 

yamaha a detail.jpg

 

 

Az elemtartó dobozt mindhárom sorozatnál a jack aljzatba integrálták, így kisebb lyukra van szükség a testen, ami akusztikailag kedvező, és a hangszerek balansza is jobb lett.

 

 

Az újdonságok összefoglalása:


Új SRT2 előerősítő rendszer (A3, A5 sorozat)
Új kimélyített tetőlap merevítés
Új kimélyített, a cutaway formához igazított hátlap merevítés
A.R.E. technológiával kezelt tömör sitka tetőlap (A3, A5 sorozat)
Az L sorozathoz hasonló új matt nyakfelület
Új elemtartó doboz

 

Teljes modell kínálat és további részletek: Yamaha

 

Kapható a hivatalos Yamaha viszonteladóknál.