zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Technika
A Yamaha bemutatta patinás Pacifica sorozatának legújabb modelljét.

 

PAC611VFMX_700.jpg

 

 

 

 

A Pacifica sorozat története 1990-ben kezdődött és tulajdonképpen az akkori kaliforniai session zenészek igénye hívta életre. Olyan sokoldalú hangszerre volt szükségük, amely nap, mint nap, estéről estére megállja a helyét a legkülönbözőbb zenei stílusokban, és mindemellett még egyénisége is van.

 

A Yamaha 2017 júliusában mutatta be  sikeres Pacifica sorozatának 2017-re újraálmodott merész és esztétikus, limitált kiadású változatát, a PAC611VFMX modellt.

 

 

pacifica rb 700.jpg

 

 

A Pacifica 611VFMX figyelemreméltó sokoldalúságának a kulcsa a Seymour Duncan pickupok szokatlan párosítása. A fekete borítású SP90-2N nyaki hangszedő nagyszerű párost alkot a Custom 5 TB-14 húrláb hangszedővel. Az eredmény hosszú hangkitartás, páratlanul kiegyensúlyozott hangzás, nagy kimenő jel, és egyedi hangszínek.

 

A világklasszis Seymour Duncan pickupok mellett a Pacifica 611VFMX Wilkinson V550 tremolós húrlábbal, satus Grover kulcsokkal és Graphtech felső nyereggel büszkélkedhet. Az kezelőszerveket egy hangerő, egy hangszín, egy háromállású pickupváltó, valamint a hangerő potin elhelyezett push-pull pickupfelező gomb képviseli.

 

 

pacifica bl 700.jpg

 

 

 

A gitár teste égerfából készült, szemet gyönyörködtető lángolt juhar tetővel. A szatén fényezésű testen elegánsan mutat a fekete alumínium koptatólap. A gitárt három féle – áttetsző fekete, áttetsző kék és sör barna – színben készítik.

 

 

Technikai adatok


Gyártó: Yamaha
Kapható a hivatalos Yamaha viszonteladóknál

Égerfa test, lángolt juhar tetővel
Konstrukció: csavarozott nyak
Jávorfa nyak, rózsafa fogólap
Felső nyereg: Graph Tech TUSQ, 41 mm
Menzúra: 648 mm
Érintők: 22 médium
Húrláb: tremolós Wilkinson V550
Hangszedők: Seymour Duncan SP90-2N / TB-14
Elektronika: 1 hangerő, 1 hangszín, 3 állású pickupváltó, push-pull pickup felező
Szerelvények: ezüst
Hangolókulcsok: Grover Locking