zenesz_logo.png



Július 19-én a DiMarzio bejelentette PAF® 59 nyaki (DP274CR) és húrláb (DP275CR) humbucker hangszedőit.

 

1959_les_paul_600x.jpg

 

 

Larry DiMarzio 1959 Cherry Sunburst Les Paul gitárja

 

 

 

Úgy tűnik napjainkban mindenki az eredeti PAF – “Patent Applied For” – pickupok legendás hangját és dinamikáját keresi. Az új hangszedők tervezésénél referenciaként Larry DiMarzio 1959 Cherry Sunburst Les Paul gitárja szolgált, ugyanazokat az anyagokat használták, mint az 1959-es modellen, de a pickup-gyártásban szerzett több évtizedes tapasztalat és erre szakosodott fül is kellett hozzá, hogy megszülethessenek az új PAF® 59 hangszedők.

 

Valamikor az 50-es évek közepén a Gibson mérnöke, Seth Lover készítette az első humbucker hangszedőt, hogy kiküszöbölje az egytekercses pickupoknál jelentkező zajt. A PAF elnevezés onnan származik, hogy az új hangszedők még nem kaptak nevet, és a Gibsonnál a pickupok aljára ráírták, hogy Patent Applied For, vagyis szabadalmazásra beadva.

 

 

 

PAF-59_Bridge_DP275 600x.jpg

 

PAF® 59 Bridge

 

 

Larry azt állítja, hogy a PAF® 59 Neck és Bridge modellek egy „régi családi recept” alapján készülnek. Egy 2-½-inches demagnetizált Alnico 5 mágnessel kezdik, a 42 AWG zománc szigetelésű rézkábelt kézzel vezetve „véletlenszerűen” vagyis „szétszórtan” tekercselik a csévetestre, ami egyedi hangzást eredményez. A pickupokat úgy hangolják, hogy a gitár hangját és dinamikáját tökéletesen, színezés nélkül továbbítsák.  A PAF® 59 Neck és Bridge modellekben Double Cream™ műanyag csévetestet és hosszúlábú nikkel/ezüst tartólemezt használnak csakúgy, mint az eredeti hangszedőknél. Minden összetevőt az USA-ban gyártanak, hogy a hangszedők minősége minél inkább megfeleljen a legjobb 1959-es modellekének.

 

 

 

 

PAF-59_Neck_DP274_600x.jpg

PAF® 59 Neck

 

 

A PAF® 59 Neck modell rendkívül érzékeny a játék dinamikájára és kiválóan továbbítja a felharmonikusokat. A PAF® 59 Bridge modellel kombinálva tudja a lágy, túlhajtott, klasszikus „aréna rock” soundot. Akárcsak az eredeti “Patent Applied For” hangszedők, a PAF® 59 Bridge modell is teljesen kiegyenlítetten szól minden tartományban, pont a megfelelő mennyiségű agresszivitással és a némileg kisebb menetszámnak köszönhetően fényesebb magasakkal a húrláb pozícióban.

 

A PAF® 59 Neck és Bridge hangszedők azt a nyitott hangzást, kiváló dinamikát, gyors hangindítást, lágy közepeket, testes mélyeket és krémes torzítást nyújtják, mint az eredeti PAF hangszedők.

 

 

PAF® 59 Neck Model DP274
Javasolt: nyaki pozícióba, de húrláb pozícióban is használható

Vezetékek: 4 szál
Mágnes: Alnico 5
Kimenet: 202 mV
Impedancia: 8,2 KOhm
Hangszín: magas 5.5 / közép 5.5 / mély 5.0
Megjelenés éve: 2017

 

 

 

PAF® 59 Bridge DP275
Javasolt: húrláb pozícióba, de nyaki pozícióban is használható

Vezetékek: 4 szál
Mágnes: Alnico 5
Kimenet: 215 mV
Impedancia: 8,5 KOhm
Hangszín: magas 5.0 / közép 5.5 / mély 5.5
Megjelenés éve: 2017

 

A DiMarzio európai és hazai forgalmazója a SoundService.