zenesz_logo.png



Az új Cort GB74JJ basszus dupla jazz pickupokat kapott, az elektronikája és szerelvényei kategóriájában kivételesek.

 

GB74JJ 700x.jpg

 

Ha egy már jól bevált modell esetében a mérnökök magasabbra teszik a lécet, az gyakran azt jelenti, hogy a sikeres modellt újabb, csúcskategóriát képviselő jellemzőkkel ruházzák fel. Ez történt a Cort GB sorozatú basszusgitárjai esetében is. A sorozat GB7 modelljeit – a már sikeres testet és húrlábat megtartva – szerelték fel fejlettebb elektronikával és új hangolókulcsokkal. A legújabb jövevény a GB7 termékvonalban – a négyhúros GB74JJ dupla jazz pickupokkal – folytatja a klasszikus és modern elemek integrációját, és az eredmény egy döbbenetesen jó hangszer.

 

 

GB74JJ(AM) 700.jpg

 

 

A GB74JJ két VTB-ST hangszedőjét gondosan választották ki, figyelembe véve a hangszer mocsári kőrisből készült testét, és úgy hangolták őket, hogy produkálni tudják a legendás jazz hangszínt. A gyártásnál olyan tekercselő anyagot használtak, ami maximalizálja a magas és mély frekvenciákat, ráadásul a hangszedők kifinomult tervezésének köszönhetően ezek a pickupok kivételesen zajmentesen működnek. Az elektronikát is újratervezték, így kétsávos hangszínszabályzást, főhangerőt és pickup keverő potit is kapunk, nem beszélve a húzó-nyomó gombbal váltható aktív/passzív kapcsolási lehetőségről.

 

 

cort details.jpg

 

 

A gitárosoknak bizonyára azonnal szembetűnik a GB74JJ masszív felépítése, aminek egyik fontos eleme az Omega húrláb. A basszusgitároknál a húrláb különösen fontos szerepet tölt be, hiszen a rezgő húrok energiája itt kerül át a testre. Az Omega húrláb tömör acélból készült, amit mind funkcionalitás, mind hangzás szempontjából a legmagasabb szintű precizitással terveztek meg.

 

 

4(0)_400x.jpg

 

 

 

 

Az ergonomikus nyakillesztés nem csak esztétikailag vonzó, hanem kényelmes hozzáférést enged a felső fekvésekhez. A 21 érintővel ellátott nyak és a fogólap anyaga is kanadai kemény juharfa, mindkettő vékony szatén fényezést kapott, ami olyan érzetet kelt, mintha magát a fát fognánk. A Hipshot Ultralite hangoló kulcsokkal (20:1 áttétel) a hangolás könnyen és pontosan végezhető. A kulcsok tényleg pehelykönnyűek, így a hangszer balansza kitűnő, mind ülve, mind állva komfortos játékérzetet biztosít.

 

 

 

 

 

Az új modell magasfényű lakkozással vízkék és borostyán sárga színben (AM 4-String Amber és AB 4-String Aqua Blue) kapható, javasolt kiskereskedelmi ára 749 USD.

 

További információk: Cort Guitars