zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
Az új Cort GB74JJ basszus dupla jazz pickupokat kapott, az elektronikája és szerelvényei kategóriájában kivételesek.

 

GB74JJ 700x.jpg

 

Ha egy már jól bevált modell esetében a mérnökök magasabbra teszik a lécet, az gyakran azt jelenti, hogy a sikeres modellt újabb, csúcskategóriát képviselő jellemzőkkel ruházzák fel. Ez történt a Cort GB sorozatú basszusgitárjai esetében is. A sorozat GB7 modelljeit – a már sikeres testet és húrlábat megtartva – szerelték fel fejlettebb elektronikával és új hangolókulcsokkal. A legújabb jövevény a GB7 termékvonalban – a négyhúros GB74JJ dupla jazz pickupokkal – folytatja a klasszikus és modern elemek integrációját, és az eredmény egy döbbenetesen jó hangszer.

 

 

GB74JJ(AM) 700.jpg

 

 

A GB74JJ két VTB-ST hangszedőjét gondosan választották ki, figyelembe véve a hangszer mocsári kőrisből készült testét, és úgy hangolták őket, hogy produkálni tudják a legendás jazz hangszínt. A gyártásnál olyan tekercselő anyagot használtak, ami maximalizálja a magas és mély frekvenciákat, ráadásul a hangszedők kifinomult tervezésének köszönhetően ezek a pickupok kivételesen zajmentesen működnek. Az elektronikát is újratervezték, így kétsávos hangszínszabályzást, főhangerőt és pickup keverő potit is kapunk, nem beszélve a húzó-nyomó gombbal váltható aktív/passzív kapcsolási lehetőségről.

 

 

cort details.jpg

 

 

A gitárosoknak bizonyára azonnal szembetűnik a GB74JJ masszív felépítése, aminek egyik fontos eleme az Omega húrláb. A basszusgitároknál a húrláb különösen fontos szerepet tölt be, hiszen a rezgő húrok energiája itt kerül át a testre. Az Omega húrláb tömör acélból készült, amit mind funkcionalitás, mind hangzás szempontjából a legmagasabb szintű precizitással terveztek meg.

 

 

4(0)_400x.jpg

 

 

 

 

Az ergonomikus nyakillesztés nem csak esztétikailag vonzó, hanem kényelmes hozzáférést enged a felső fekvésekhez. A 21 érintővel ellátott nyak és a fogólap anyaga is kanadai kemény juharfa, mindkettő vékony szatén fényezést kapott, ami olyan érzetet kelt, mintha magát a fát fognánk. A Hipshot Ultralite hangoló kulcsokkal (20:1 áttétel) a hangolás könnyen és pontosan végezhető. A kulcsok tényleg pehelykönnyűek, így a hangszer balansza kitűnő, mind ülve, mind állva komfortos játékérzetet biztosít.

 

 

 

 

 

Az új modell magasfényű lakkozással vízkék és borostyán sárga színben (AM 4-String Amber és AB 4-String Aqua Blue) kapható, javasolt kiskereskedelmi ára 749 USD.

 

További információk: Cort Guitars