zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
A Cort Guitars és a brit hangszerkészítő műhely, a Manson Guitar Works együttműködése nyomán megszületett a 2017-es Cort/Manson Classic TC modell.

 

Classic-TC(BIM)_700.jpg

 

Az új gitár a Manson MA Classic formáját örökölte, de az eltérő, átdolgozott szerelvényeknek, hangszedőknek, és testanyagnak köszönhetően olyan kifinomult, karakteres megjelenésű gitár jött létre, melynek hangjára a tradicionális gitár soundot kedvelők azonnal felfigyelnek.

 

 

Classic-TC(SBN)_700.jpg

 

Az új modell legfőbb jellemzői a tömör kőrisfa test, a selyemfényű juharfa nyak, rózsafa fogólappal, és a klasszikus kialakítású fej, melyre hengeres húrleszorítókat szereltek. A Manson Guitar Works nagy tapasztalatú csapata teljesen új pickup készletet tervezett, ami egy tradicionális vintage nyaki hangszedőt kombinál egy fényes hangú, mégis ütős single-coillal a húrlábnál. Ez az összeállítás klasszikus hangzást produkál, megfűszerezve egy kissé harapósabb karakterrel, és a játékra érzékenyen reagáló dinamikával.

 

 

large_400x.jpg

 

 

Ergonomikus testforma

Ez a testvonal vezetés nem csak esztétikus, hanem játékkényelem szempontjából kiváló megoldás.

 

 

 

 

A vintage hangzás, a képesség, hogy könnyen átválthatunk progresszívebb megszólalásra, valamint a nagyszerű játékkényelem sokoldalú, jól használható hangszerré teszik a Cort/Manson Classic TC modellt. A gitár Scotch Blonde Natural és Blue Ice Metallic színben kapható.

 

Javasolt kiskereskedelmi ára: 699 USD.

 

A Manson Guitar Works egyedi gitárokat készít több, mint 35 év tapasztalatával a háta mögött, és elsősorban kiváló minőségű és újításokat is felvonultató hangszereiről ismert. Számtalan profi gitárossal működnek együtt, akik legkülönbözőbb műfajokat képviselik a rocktól kezdve a metalon át a bluesig bezárólag.


www.mansonguitarworks.com

 

Specifikáció:


Konstrukció: csavarozott nyak
Forma: Single Cutaway
Test anyaga: kőrisfa
Nyak anyaga: kanadai kemény juharfa
Fogólap: rózsafa, változó rádiusszal (305 mm - 400 mm)
Érintők száma: 22
Menzúra: 25,5” (648mm)
Fogólap berakás: pont alakú
Hangolókulcsok: öntött
Húrláb: fix húrláb, testen átmenő húrozáshoz, 6 húrlábbabával
Hangszedők: Manson Single Coil
Elektronika: 1 hangerő, 1 hangszín, 3 állású pickup váltó
Szerelvények: króm
Húrok: D'Addario

 

További részletek: Cort Guitar