zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Technika
A Traveler Guitar újabb utazó modellt mutatott be, ezúttal egy Strato formájú, teljes értékű Travelcaster személyében.

 

Traveler Guitar Travelcaster 700.jpg

 

 

A Traveler Guitar 1992 óta élen jár a normál menzúrás utazó gitárok fejlesztésében és gyártásában. Évtizedek tapasztalata és a hagyományok tisztelete inspirálta legújabb, 25 1/2”-os (648 mm-es) menzúrájú Travelcaster utazó elektromos gitárjukat.

 

 

 

03_tcd_blk-front_detail_700.jpg

 

 

 

A deep cutaway fazon egy dolog, de a gitár testének szinte teljes eltávolítása – a könnyebb szállíthatóság érdekében – elég merész húzás. Pedig pontosan ez a lényege a Travelcaster utazó gitárnak. A hangszer súlya csak 2,4 kg, ami lényegesen kevesebb a teljes méretű Strato fazonú gitárok átlagos 3,5 kg-os súlyánál, mégis teljes hosszúságú menzúrával büszkélkedhet. A Travelcaster tervezésénél az elsődleges szempont a minél könnyebb szállíthatóság volt, a játszhatóság feláldozása nélkül.

 

 

 

04_tcd_blk-back_detail_700.jpg

 

 

 

A gitárt három single-coil hangszedővel, 1 hangerő- és két hangszínszabályzó potival, 5 állású pickup-váltó kapcsolóval és tremolós húrlábbal látták el. Az acél húrlábbabák és a csont felső nyereg hosszú hangkitartást ígérnek. A jack aljzat csatlakozóját a hangszer hátoldalán helyezték el. A gitár testének anyaga nyárfa, a nyak juharból készült, melyre rózsafa fogólapot ragasztottak, az érintők száma 22.

 

A Travelcastert Surf Green és Gloss Black színben gyártják, várhatólag május közepétől kapható, az ára nagyjából 300 USD lesz, amiben benne van egy profi Deluxe puha tok is.

 

További részletek: Traveler Guitar