zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
A hangszer minden jellemzőjét Fredrik elképzeléseinek megfelelően alakították ki, de garantáltan kielégíti a világ bármely agresszív metalt játszó gitárosának igényeit.

 

Fredrik Thordendal Signature 700.jpg

 

 

A progresszív metal élharcosa, a svéd MESHUGGAH, immár 30 éves fennállását ünnepelheti. Ha valaki megérdemel egy nyolchúros új signature gitárt, akkor az Fredrik Thordendal, a MESHUGGAH szólógitárosa. Az Ibanez ezúttal az FTM33 modellel bővítette Fredrik Thordendal signature sorozatát.

 

Az új gitár kőrisfa testén átmenő, 7 rétegű juharfa-diófa nyakát KTS TITANIUM merevítővel látták el. A testen átmenő nyakú konstrukció jelentősen hozzájárul a hosszú hangkitartáshoz és a felső fekvések könnyű eléréséhez. A rózsafa fogólap oldalán elhelyezett foszforeszkáló pont berakások megkönnyítik a gitáros dolgát, különösen a sötét színpadon. A 686 mm menzúrájú hangszer 400 mm-es rádiuszú fogólapján jumbo érintőket találunk.

 

 

C2awEctUoAIGDZR_500.jpg

 

 

 

A Lundgren Model M8P pickupok erőteljes, és pincemély "djent" hangzást produkálnak, ami ha kell, hosszú hangkitartással párosul a mélyebb hangolásoknál is. Az FX Edge III-8 fix húrláb maximálisan stabil hangolást garantál és sima, lapos kialakításának köszönhetően hozzájárul a játékkényelemhez.

 

 

 

ftm33.jpg

 

 

 

A két hangszedőhöz két külön hangerő és egy közös hangszíngomb tartozik, a hangszedő állásokat egy háromállású pickup-váltóval kezelhetjük, a gitár gyári hangolása 1D#, 2A#, 3F#, 4C#, 5G#, 6D#, 7A#, 8F. A hangszer minden jellemzőjét Fredrik elképzeléseinek megfelelően alakították ki, de garantáltan kielégíti a világ bármely agresszív metalt játszó gitárosának igényeit.

 

 

 

 

 

Az Ibanez FTM33 áprilistól lesz kapható, hazai ára 630 000 Ft körül várható.