zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Technika
Az Ernie Ball Music Man, egyike a világ prémium kategóriás gitárokat és basszusokat gyártó cégeinek, a napokban jelentette be új 30th-Anniversary StingRay5 basszusgitárját.

 

SR5White638.jpg

 

 

Az Ernie Ball Music Man által tervezett első basszusgitár – a StingRay 5 – 1987-ben jelent meg, és szinte ipari szabványnak számít azóta is az öthúros basszusok világában. Erőteljes, ütős hangjával, a különböző pickup-variációk nyújtotta sokoldalúságával, valamint kényelmes testformájával, a StingRay5 kielégíti még a legigényesebb basszerosok igényeit is.

 

Az új, 30. évfordulós kiadás áttetsző krémszínű lakkozást és vörös, teknőcmintás koptatólapot kapott, a test kőrisfából, a nyak hőkezelt, mintázott jávorfából készült. Választhatunk a jávorfa és a rózsafa fogólap között, mindkettőt fehér szegélyezés díszíti, a fogólapon rozsdamentes acél érintőket és fehér pont pozíciójelölőket láthatunk. Az előerősítőt és az egyedi humbucker pickupot kifejezetten erre a jubileumi modellre tervezték, és ahogy a cégnél mondják: „ez az elektronika garantálja mind az ütős, mind a jól artikulált, konkrét basszus hangot.”

 

Minden egyes gitárhoz kézzel írt eredetiséget igazoló tanúsítvány jár, ami a 2 400 dolláros minimum ár mellett nem meglepő. Az Ernie Ball Music Man 30th-Anniversary StingRay5 gitárra március 3-tól vesznek fel előrendeléseket.

 

 

 

Az alábbi videón egy 2 pickupos széria Ernie Ball Music Man StingRay 5 basszust látunk.

 

 

 

 

További információk: Hangszerdiszkont.hu