zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Technika
2016. év utolsó harmadában a Yamaha elérhetővé tette Android platformon is a MonitorMix alkalmazást.

 

nr_20161012_monitormix_main_700.jpg

 

 

 

A MonitorMix a QL/CL/TF sorozatú digitális keverőpultokon lehetővé teszi az egyedi monitor keverést, egyidejűleg 10 vezeték nélküli iOS vagy Android eszköz számára. Az applikáció segítségével minden előadó kényelmesen beállíthatja saját magának, a hozzá rendelt monitorút hangszereinek arányait, anélkül, hogy komplex beállításokkal, vagy paraméterekkel kellene bajlódnia. Ezen kívül – a még könnyebb használathoz – lehetőség van saját csoportokat létrehozni: például minden hangszert egy szabályzóra lehet tenni.

 

 

 

header_mixer_tf_monitormix2.jpg

 

 

Szint és panoráma szabályzás


Mind a csoportok, mind az azokba elhelyezett hangszerek, valamint a csoportba nem rendezett, külön álló hangszerek hangerejét – sztereó monitorozás esetén – panorámáját, egy mozdulattal állíthatjuk. Például a dobokat egy csoportba, egy faderhez rendelhetjük, de a csoportba belépve a különböző dobok aránya külön-külön is szabályozható. A hallgatási szint a saját Master szabályzónkkal állítható.

 

Új csoportok létrehozása


Igényeink szerint a hangszerek – pl. fúvós, vonós stb. – újabb csoportokba rendezhetők, a csoportok sorrendjét tetszés szerint átrendezhetjük. Itt is igaz, hogy a hangszercsoportok szintjét egy mozdulattal módosíthatjuk, de „kinyitva” a csoportot, a hangszerek hangereje, panorámája egyként is állítható.

 

Ezzel az alkalmazással olyan szabadságot kapunk a monitor beállításunk terén, ami egyéb körülmények között szinte elképzelhetetlen. A Yamaha azáltal, hogy Android platformon is elérhetővé tette a MonitorMix alkalmazást, jelentősen kiszélesítette azon felhasználók körét, akik ennek a remek applikációnak az előnyeit élvezhetik.

 

A „MonitorMix for Android” alkalmazás ingyenesen letölthető a Google Play-ről.

 

 

photolibrary_mixer_tf_monitomix_01_700.jpg

 

 

A Yamaha digitális keverőinek hazai forgalmazója: INTERTON Group