zenesz_logo.png



A Yamaha az idei téli NAMM Show-n mutatta be új SLG200NW Silent gitárját. Ez a modell számos új, nagyszerű tulajdonsággal rendelkezik, és a jelenlegi SLG130NW modellt hivatott leváltani.

 

SLG200NW_NT_f_700x.jpg

 

 

Az új SLG200NW Silent gitárt is a Yamaha szabadalmazott SRT (Studio Response Technology) előerősítőjével és hangszedőivel gyártják, melyek hihetetlenül természetes akusztikus hangzást nyújtanak akár fejhallgatóval, akár a vonalkimeneten keresztül. A stúdió minőségű fedélzeti effektek tovább növelik játékunk lehetőségeit, a vonalbemenetnek köszönhetően könnyedén jammelhetünk kedvenc előadónkkal, a Yamaha 50 éves gitárépítési tapasztalata pedig garancia a játékkényelemre.

 

 

 

SLG200S_Panel_700.jpg

 

 

 

Minthogy a gitárhoz fejhallgatót is csatlakoztathatunk, olyan helyen is gyakorolhatunk, ahol egy akusztikus gitár hangja esetleg zavaró lenne. Egy másik, 6,3 mm-es jack aljzattal gitárerősítőhöz, PA rendszerhez, audio interfészhez, vagy keverőpulthoz csatlakozhatunk.

 

A már említett saját fejlesztésű SRT rendszert 6 kristályos, húrláb alá tervezett piezo hangszedő szolgálja ki, melyeknek hangját keverhetjük a modellezett SRT hangzásokkal, majd a beépített zengető és kórus effektekkel tehetjük még izgalmasabbá. Ez a konstrukció teljesen kizárja az akusztikus hangszereknél színpadon gyakran jelentkező gerjedéseket.

 

További fontos jellemzők a beépített hangoló, a ki- és bekapcsolható Auto Power Off, ami kikapcsolja az előerősítőt, ha 30 másodpercig nem érintjük a húrokat, az adapter bemenet, vagyis nem csak elemmel, hanem külön megvásárolható adapterrel is működtethetjük a gitárt.

 

 

 

SLG200 Features_700.jpg

 

 

Mindez egyedi, esztétikus megjelenéssel párosul, a hangszer rózsafából és jávorfából készült felső íve eltávolítható, így az SLG200NW vékony, könnyen szállítható eszközzé varázsolható. A gitárhoz tartozékként jár egy luxus kivitelű puhatok, ami 105 cm-es hosszával könnyedén elfér akár egy repülőgép felső csomagtartójában is.

 

 

 

 

preview hĂĄt _300.jpgSpecifikáció

 

Test anyaga: mahagóni
Nyak anyaga: mahagóni
Keret anyaga: jávorfa, rózsafa
Fogólap: ébenfa
Húrláb: rózsafa
Menzúra: 650 mm
Felső nyereg szélessége: 52 mm
Húrok távolsága: 11, 8 mm
Hangoló kulcsok: RM-1388G-7F, aranyszínű
Pickup: SRT Piezo
Előerősítő: SRT Powered előerősítő rendszer
Szabályzók: bekapcsoló / főhangerő / AUX in hangerő / mély / magas / hangológép / Blend – SRT-piezo arány / effekt választó (Reverb 1, Reverb 2, Chorus)
Kimenetek, bemenetek: vonal kimenet, AUX bemenet, fejhallgató kimenet, DC bemenet
Szín: natúr
Tartozékok: puhatok, fülbe helyezhető fülhallgató, 2 x AA elem
Elem üzemidő: 22 óra (effekttel, vagy anélkül)

 

Kapható a Yamaha hivatalos márkakereskedőinél, pl. Hangszerdiszkont.hu

Hazai ára: 219 900 Ft