zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
A Cort ígérete szerint a 2017-es NAMM Show-n debütáló NDX Baritone elektroakusztikus gitárja kivételes játékélményt nyújt.

 

cort-ndx-baritone-700.jpg

 

 

 

A Cort új NDX elektroakusztikus bariton gitárját olyan gitárosoknak tervezték, akik a sztenderd hangolásnál mélyebb hangolást szeretnének használni, de nem úgy, hogy a hagyományos akusztikus gitárra vastagabb húrokat tesznek, mert ez intonációs problémákhoz vezet.

 

Ez a gitár a legújabb modellje az NDX sorozatnak, és enyhén megnyújtott 27 inches menzúrával rendelkezik, hogy a hagyományos bariton hangolás mellett (H E A D F# H) is kényelmes legyen rajta játszani, és tiszta maradjon a hangszer.

 

Az NDX sorozat többi gitárjához hasonlóan a Baritone is Florentine cutaway formájú, ami megkönnyíti a felső fekvések elérését. A teste kivételesen vastag (max. 125 mm) és széles, (az alsó öblösödésnél 412,5 mm, a felső részénél 292 mm) ami erős, mély és vastag hangot eredményez. Ebben szerepe van a Cort speciálisan kimélyített X alakú tetőlap merevítésének és a felhasznált kiváló minőségű anyagoknak is.

 

 

n5_img0_600.jpg

 

Kimélyített - szkallopált - X alakú tetőmerevítés

 

 

 

 

Az NDX Baritone tetőlapja tömör sitka fenyőből készül, ami erős, de ugyanakkor rugalmas hangszerfa. A hátlap és a káva anyaga mahagóni, ami régóta megszokott a prémium kategóriás akusztikus gitároknál. A nagyméretű test és a kiváló anyagok gyönyörűen kiegyensúlyozott, vastag mélyeket, meleg középfrekvenciákat és csillogó tiszta magas hangokat garantálnak.

 

Az NDX Baritone teste selyemfényű natúr fényezést és elefántcsontszínű szegélyezést kapott, a hanglyuk körül dupla, kagylóból készült rozetta díszeleg. További jellemzők a rózsafa fogólap egyedi berakásokkal, a Grover hangolókulcsok, melynek fekete gombjai szépen harmonizálnak az elnyújtott fazonú fejrésszel.

 

A Cort bariton gitár gyönyörű hangját a beépített Fishman Presys Blend EQ és a Sonicore hangszedők segítségével tudjuk erősítőre küldeni. A fedélzeti előerősítő egy mikrofont is tartalmaz, aminek a hangját keverhetjük a húrláb-nyereg alatti hangszedő jelével, így meglehetősen széles hangszín paletta áll rendelkezésünkre. További segítség a LED kijelzős hangológép. A gitárt D’Addario EXP23 Coated Phosphor Bronze Baritone akusztikus húrokkal forgalmazzák.

 

Az NDX Baritone javasolt kiskereskedelmi ára 700 USD.

További információk hamarosan: Cort Guitars