zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
Ebben a részben az LTD Deluxe és az LTD 400 sorozatok új modelljeit vesszük röviden szemügyre.

 

Világszerte gitárosok ezrei választják az LTD Deluxe sorozatának modelljeit professzionális feladatokhoz, stúdió munkához és koncertezéshez egyaránt. Az LTD 2017-es modelljei folytatják a Deluxe széria eddigi hagyományát: többet kínálnak, mint amit elvárnánk tőlük…

 

 

 2017 Product Preview - 2017 _3_700.jpg

 

 

 

LTD Deluxe Series

 

Az LTD EC-1000 PIEZO olyasmit tud, amiért nyugodtan tekinthetünk rá úgy, mint a legsokoldalúbb, legkülönfélébb hangzásokat produkáló modellre, amit az ESP valaha gyártott. A kiváló minőségű sztenderd mágneses hangszedők mellett – Seymour Duncan ’59 és JB – az EC-1000 PIEZO-t ellátták a Fishman Powerbridge and Tailpiece rendszerével, ami egy piezo hangszedőt tartalmaz. Egy apró kapcsolóval választhatunk a mágneses pickupok és a piezo hangszedő között, de szólhat egyszerre mindekét fajta hangszedő is. Ha mindez még nem volna elég cool, akkor ott a dupla jack kimenet, ami még rugalmasabbá teszi ezt a hangszert. Az EC-1000 PIEZO mahagóni testére habos juhar tetőlap került, és gyönyörű áttetsző kék lakkozással hozzák forgalomba.

 

A népszerű M és MH sorozat 2017-ben kibővül három új LTD Deluxe modellel. Az M-1000HT tetszetős hawaii koa tetővel készül, testen átmenő nyakú konstrukció, Seymour Duncan Jazz és Pearly Gates hangszedőkkel. A legtöbb M sorozatú gitártól eltérően ezt a hangszert nem Floyd Rose tremolós, hanem Hipshot hardtail húrlábbal szerelték fel.

 

Az MH sorozatban az új MH-1000ET főbb jellemzői az EverTune húrláb, a set-through konstrukció, ami a testen átmenő, a ragasztott és a csavarozott illesztésű nyak kombinációja, a mahagóniból készült test, lángolt juhar tetővel, az EMG 81/85 aktív pickup készlet és az áttetsző fekete lakkozás. Az MH-1007ET ennek a gitárnak a héthúros változata, szintén EverTune húrlábbal, fekete színben.

 

 

 

 

 

2017 Product Preview - 2017 700.jpg

 

 

 

LTD 400 Series

 

Nyílt titok, hogy az LTD 400 sorozat modelljei bomba vételnek számítanak. Minőségi anyagokból készült, remek tervezésű hangszert vehetünk olyan árfekvésben, amely a legtöbb zenész számára megfizethető. Ezért is olyan népszerűek világszerte ezek a modellek a gitárosok és basszusgitárosok körében. 2017-ben négy új modell várható ebben a közkedvelt és izgalmas sorozatban.

 

Az LTD H-401 gyönyörű hangszer, a fentebb már említett set-through nyakillesztéssel, és könnyű, kényelmes hozzáféréssel a legfelső fekvésekhez. A test mahagóni fából készül, mahagóni tetővel és natúr selyemfényű lakkozással. A viszonylagosan alacsony árba gond nélkül belefér a Seymour Duncan Custom-5 és Jazz pickup készlete.

 

További 2017-es újdonságok az LTD M-400 selyemfényű fekete felülettel és az LTD M-400M selyemfényű natúr lakkozású mahagóni tetővel. Mindkét gitár közös jellemzője az extra vékony „U” profilú juharfa nyak, 24 extra-jumbo érintővel, valamint a Floyd Rose Special húrláb. Az M-400 Black Satin modellen EMG 85 és EMG 81 hangszedők dolgoznak, míg az új  M-400M-re Seymour Duncan Jazz és Custom-5 hangszedőket szereltek.

 

Az M-403HT az M-stílusú gitárok három pickupos, fix húrlábas változata, melyen két Seymour Duncan „stacked” single-coil STK-4 (egymás feletti tekercselésű single-coil) és a húrlábnál egy Seymour Duncan Custom-5 humbucker pickup található. A klasszikus megjelenésű gitár lángolt juharfa tetőt és natúr selyemfényű lakkozást kapott.

 

Az ESP/LTD gitárok európai és hazai forgalmazója a Sound Service.

 

Folytatjuk…