zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Technika
Az Ernie Ball Music Man 2017-ben legnépszerűbb modelljeinek 27 hét új változatát mutatja be. Ezek között vannak hat- héthúros elektromos gitárok és basszusgitárok is. Először az elektromos gitárokat vesszük szemügyre.

 

john-petrucci-majesty-monarchy-ser 700.jpg

 

 

John Petrucci Majesty Monarchy sorozat

 

Elsőként a John Petrucci Majesty Monarchy sorozatú gitárokat emelnénk ki, amelyek afrikai mahagóni testtel és lángolt juharfa tetővel készülnek. Ameddig a korábbi modellekre a teljesen matt felület volt jellemző, a Monarchy sorozat tetőlapja most fényes lakkozást kapott, a hátlap pedig továbbra is matt. A gitárokat DiMarzio Sonic Ecstasy pickupokkal és piezo hangszedős húrlábbal látták el, ami a hangszínek kivételesen széles palettáját eredményezi. Négy izgalmasan új színben Black Knight, Imperial Blue, Majestic Purple és Royal Red, hathúros és héthúros kivitelben lesz kapható.

 

 

 

MajestyBlack_700.jpg

 

 

MajestyBlue_700.jpg

 

 

 

MajestyPurp_700.jpg

 

 

 

 

MajestyRed_700.jpg

 

 

 

 

 

 

 

ernie-ball-st.-vincent-700.jpg

 

 

Új színekben a St. Vincent

 

A St. Vincent modell igazán egyedi megjelenésű hangszer. Az Ernie Ball Music Man Annie Clarkkel szorosan együttműködve úgy alakította ki a modern, mégis ergonomikus testformát, hogy a gitár tökéletesen illeszkedjen Annie testéhez, játéktechnikájához és stílusához. Ezen a modellen 3 DiMarzio minibuckers dolgozik, melyeket egyedi kapcsolási séma alapján kötöttek be, így a St. Vincent igazán sokoldalú hangszerré vált. Főbb jellemzői az afrikai mahagóni test, az Ernie Ball Music Man tremolo, a kézzel olajozott rózsafa nyak és fogólap, az egyedi St. Vincent berakások, a satus Schaller hangolókulcsok és az ötállású pickupváltó. A gitár meglepő megjelenését a domborított „háromdimenziós” koptatólap teszi teljessé.

 

Ezt a hangszert négyféle színvariációban gyártják: Stealth Black, fekete szerelvényekkel, matt lakkozású juharfa nyakkal és ébenfa fogólappal, Tobacco Burst és Polaris White króm szerelvényekkel, és Heritage Red, aranyszínű szerelvényekkel.

 

 

 

STVBlack_700.jpg

 

 

 

STVBurst_700.jpg

 

 

 STVWhite_700.jpg

 

 

 

 STVRer_700.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Cutlass Guitar

 

Az Cutlass gitárok Leo Fender, vintage stílusú és megjelenésű eredeti Music Man modelljei előtt tisztelegnek. A hangszereket vintage jellegű elektronikával, szuper lágy vintage tremolo rendszerrel frissítették. További jellemzők, a rendkívül könnyű égerfa test, a túlméretezett felül 4, alul 2 elrendezésű fej, és a hibátlan hangszerkészítő mestermunka, ami ezeket a modern klasszikusokat tökéletes esztétikájú és stílusú, könnyen játszható hangszerré teszi. A gitárok Charcoal Frost és Coral Red színben kaphatók.

 

 

 

Ernie Ball Music Man.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Stingray Guitar

 

A StingRay gitárokat vintage jellegű humbucking hangszedőkkel, szuper lágy modern tremolo rendszerrel szerelték fel, kissé „eltolt” formájú teste könnyű afrikai mahagónifából készült. A hangja erőteljes és vastag, de ha kell lágy és simogató, a tökéletesen hangolt egyedi pickupok jóvoltából. A háromállású kapcsoló többféle tekercs kombinációt tesz lehetővé, ez a modell is a Music Man védjegyévé vált 4+2 hangolókulcsos fejjel készül. A gitárok Charcoal Frost és Coral Red színben elérhetők.

 

 

 

Ernie Ball Music Man stringray.jpg

 

 

 

 

 

Steve Lukather Luke III Limited-Edition Ball Family Reserve

 

 

Az új Luke III Ball Family Reserve a következő evolúciós állomása annak a tervezési folyamatnak, ami az eredeti Luke modellel kezdődött. Ezt a hangszert kifejezetten Steve igényeinek figyelembevételével fejlesztették tovább, és mindössze 300 darabot fognak gyártani belőle. Érdekességei a mahagóni tone block, (a húrláb és a hangszedők alá épített tömör hangszerfatömb), beépített 20dB gain boost, válogatott A++ minőségű jávorfa tető és égetett madárszemes jávorfa nyak. Mindegyik gitáron megtalálható Steve Lukather sajátkezű aláírása, és minthogy a normál kivitelű Luke verzió is egy ragyogó gitár, nem kétséges, hogy a limitált kiadás 300 darabja nagyon gyorsan el fog kelni.

 

 

 

 

LukeIII 700.jpg

 

 

 

 

 

 

John Petrucci JP15

 

A JP15 teste is pehelykönnyű afrikai mahagónifából készül. A tetőlap esetében választhatunk a habos és a lángolt juharfa között. Az égetett juharfa nyak és fogólap nem csak elegáns, de még erősen változó klíma esetén is maximális stabilitást garantál. A JP15-öt egyedi iker Dimarzio Illuminator pickupok hajtják, és ezt a hangszert is piezo hangszedős húrlábbal, és 20 dB erősítést nyújtó fedélzeti elektronikával látták el.

 

Hat- és héthúros kivitelben, Music Man JP tremoloval, háromállású pickupváltó kapcsolóval, tartozék Music Man keménytokkal, Translucent Teal Burst színben lesz kapható.

 

 

JP15_700.jpg

 

 

További információk: Hangszerdiszkont.hu