zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Technika
A Gibson Custom bejelentette limitált kiadásban megjelenő Mark Knopfler 1958 Les Paul modelljét.

 

LP58MKSBNH1_MAIN_HERO_700.jpg

 

 

 

A Gibson Custom bejelentette a limitált kiadásban megjelenő Mark Knopfler 1958 Les Paul gitárját, ami precíz másolata Knopfler imádott ’58-as Les Paul-jának. Ezt a hangszert Knopfler a ’90-es évek óta folyamatosan használta színpadon és stúdióban egyaránt. A Dire Straits valamikori frontemberével és legendás gitárossal szoros együttműködésben tervezett hangszerből mindössze 300 darab fog készülni, amiből 50 gitár lakkozása kézzel dörzsölt, finoman öregített, és Knopfler saját kezűleg szignálta.

 

knopfler-smile_350x.jpg

 

A ritka és értékes 1958 Gibson Les Paul-ra Knopfler 1995-ben tett szert. Ezt a gitárt hallhatjuk olyan klasszikus albumokon, mint a Sailing to Philadelphia, a Shangri-La, a Kill to Get Crimson, a Get Lucky, a Privateering és a Tracker. A hangszer az 1996-os Golden Heart turné óta állandó társa volt a koncerteken, a legutóbbi 2015-ös Tracker albumhoz kapcsolódó európai turnéját is beleértve.

 

Amikor kipróbáltam az ’58-as Les Paul Artist Historic Replica első prototípusát, olyan jól szólt, és annyira kényelmes volt rajta játszani, hogy egyből vittem magammal a stúdióba,” – meséli Knopfler. „Azt gondoltam a második prototípus egyszerűen nem lehet olyan jó, mint az első, de tévedtem. Ezek csodálatos gitárok.”

 

A Gibson Custom Mark Knopfler 1958 Les Paul-t kézzel készítik, testformája, nyakprofilja pontos másolata az eredeti ’58-as modellnek. A test anyaga válogatott mahagóni, melyre lángolt juharfa tető kerül. A ragasztott mahagóni nyakon tömör indiai rózsafa fogólapot találunk trapéz alakú berakásokkal. A hangszedők egyedi gyártású PAF-style humbuckerek. Az eredeti hangszerhez hasonlóan a gitár Vintage Brown burst nitro-cellulose lakkozást kapott.

 

A limitált kiadás pontosabban azt jelenti, hogy készül true historic és standard historic  verzió. A true historic modellből 50 darabot gyártanak, melyek pontos másolatai az eredetinek és kézzel öregítettek, valamint megtalálható rajtuk Mark Knopfler aláírása. A standard historic modellekből 100 készül finoman öregített lakkozással, 150 pedig vintage gloss (fényes vintage) lakkozással. Természetesen mindegyik gitárhoz jár az eredetiséget tanúsító bizonyítvány.

 

 

 

 

 

Az árak 5 099 dollártól indulnak, akit érdekelnek a további részletek és a specifikáció, IDE kattintva érheti el.