zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Technika
Miért érnénk be néhány hangszínnel, ha 12 közül is választhatunk? Ezt a lehetőséget kínálja a Michael Kelly Guitar Co. most bemutatott új Custom Collection 50 Deluxe gitárja.

 

cc50dlx700.jpg

 

 

 

Miért érnénk be néhány hangszínnel, ha 12 közül is választhatunk? Ezt a lehetőséget kínálja a Michael Kelly Guitar Co. most bemutatott új Custom Collection 50 Deluxe (CC50DLX) gitárja. A tökéletes hangszín csak egy húzás, vagy nyomás, a húzó-nyomó potikon, vagy egy kattintás négyállású kapcsolón, mindez jelentősen megnöveli a hangszín variációkat. A csúcstechnológiát képviselő elektronika, valamint a Michael Kelly’s 1950s sorozat klasszikus megjelenésének kombinációja adja az új CC50 Deluxe modell sava-borsát. A modern és a vintage világ találkozása ez, melyben sikerült mindekét stílus legjobb jegyeit egyesíteni.

 

A CC50 Deluxe tervei a Michael Kelly csapatának és a Seymour Duncan szakértőinek együttműködése nyomán születtek meg. A tervek kulcsfontosságú eleme a Seymour Duncan Hot Rail hangszedője. Ezeknek a humbucking hangszedőknek megvan az a képessége, hogy felezve tökéletesen alkalmasak a klasszikus single-coil hangzásra. Így az is lehetséges, hogy a gitáros egyik pillanatban még a vastag, kemény rock hangzást élvezi, a következő pillanatban pedig átvált a hagyományosabb surf-style hangszínre. Ezt a lehetőséget ötvözték Michael Kelly új, 12-Tone Mod technológiájával, így feltárva egy új, teljesebb hangszín palettát.

 

 

 

boutique-mod-art-400x.jpg

 

 

 

A 12-Tone Mod-nak az egyik fontos eleme a négyállású pickupváltó kapcsoló alkalmazása, a szokásos háromállású helyett. A négyállású pickupváltó tudja a tipikus „nyaki pickup, húrláb pickup vagy mindkettő” állásokat, kiegészítve egy negyedik pozícióval, a soros kapcsolással. A főhangerő és főhangszín gombokon elhelyezett két húzó-nyomó kapcsoló tovább növeli a variációk számát. Felső állásban az egyik a nyaki hangszedőt kapcsolja single-coil állásba, míg a másik a húrláb hangszedőt váltja. A hangszedőket összesen 12 különböző módon variálhatjuk, ami 12 egyedi hangzást jelent.

 

A CC50 Deluxe megjelenése is esztétikus, elegáns és stílusos. A szegélyezett égerfa testre egzotikus csíkozású ébenfa tető került. A csavarozott juharfa nyakra 22 médium jumbo érintővel ellátott rózsafa fogólapot ragasztottak, pont alakú pozíciójelölőkkel. Kétirányú nyakpálca, modern „C” nyakprofil, réz nyergekkel szerelt vintage húrláb, öntött hangolókulcsok és krómozott szerelvények teszik teljessé a klasszikus dizájnt. A gitár egyéb paraméterei nagyjából megegyeznek más Michael Kelly 1950s sorozatú gitárok paramétereivel, ilyen például a 10,5 inches fogólap rádiusz, a 25,5 inches menzúra és a 43 mm-es csontból készült felső nyereg.

 

Ez a kiváló hangi adottságokkal rendelkező, esztétikus megjelenésű gitár meglehetősen jó ár-érték arányt képvisel. A javasolt kiskereskedelmi ára 1 100 USD, de pillanatnyilag már 699,99 USD bevezető áron is elérhető.

 

 

 

 


Bővebben: Michael Kelly Guitars