zenesz_logo.png



Megjelent a régóta várt, és már nyáron beharangozott Eddie Van Halen Striped Wolfgang Special gitár, amit végül is 2017 elejétől fognak sorozatban gyártani.

 

EVH Wolfgang Special -700.jpg

 

A Mexikóban készülő modell számos kisebb-nagyobb frissítést hozott, ezek közül a legszembetűnőbb a kézzel festett egyedi mintázat. Újdonság a juharfa nyakra ragasztott ébenfa fogólap, a finom járású, nulla súrlódású hangerő pomtéter, és a nehezített járású hangszíngomb.

 

További fontosabb jellemzők az amerikai hárs testre kerülő domborított juharfa tetőlap, a robosztus, grafittal megerősített negyedfűrészelt juharfából készült nyak, a gyors, változó (12”-16”) rádiuszú fogólap 22 jumbo érintővel, és a nyakillesztésnél állítható merevítő pálca.

 

Erre a gitárra is közvetlenül a testre erősített egyedi tervezésű EVH Wolfgang humbucking hangszedők kerültek, a húrláb itt is tremolós EVH Floyd Rose, kiegészítve az EVH D-Tuna szerkezettel. A felső nyereg satus Floyd Rose, a szerelvények krómozottak, a fejrész fekete.

 

A közvetlenül a testre erősített EVH Wolfgang humbuckereknek köszönhetően a gitár hangja különlegesen harapós, felhangdús, hihetetlen hosszú hangkitartással.

 

Az EVH Striped Wolfgang Special amerikai ára 1600 USD, ami lehet, hogy kicsit soknak tűnik egy Mexikóban gyártott „szolid” kivitelű rock gépezetért, de a demó videóban elmagyarázzák, hogy az egyedi kézi festés az, ami leginkább megdrágítja a hangszert. A fehér alapszínre előbb a fekete, majd a vörös mintázatot festik fel kézzel, ami a többi újítással együtt sokak számára lehet, hogy megér pár száz extra dollárt.

 

Tény, hogy a videó alapján a Wolfgang Special hangja abszolút meggyőző, szépen kidolgozott, kiforrott hangszer benyomását kelti, amiben Eddie Van Halen 35 évnyi tudása és tapasztalata is  benne van...

 

 

 

 

 

Bővebben hamarosan: EVH